Home » Actueel » Leclerc wil uitleg van Ferrari na teamorder

Leclerc wil uitleg van Ferrari na teamorder

Ferrari-coureur Charles Leclerc wilde zich na afloop van de Grand Prix van China niet laten verleiden tot al te drieste uitspraken over de teamorder die hij in de elfde ronde kreeg om Sebastian Vettel te laten passeren, maar eist wel uitleg van zijn team. Het was voor de derde race op rij dat Ferrari de Monegask vroeg om zijn positie op te offeren voor de Duitser. Eerder moest hij als de snellere van de twee inhouden in Melbourne en in Bahrein vroeg het team hem zijn positie in de beginfase van de race te handhaven. Dat deed hij toen overigens niet.

In Shanghai was Leclerc na de start voor Vettel gekomen en claimde de Duitser sneller te zijn dan zijn teamgenoot. Ferrari zwichtte uiteindelijk voor dat signaal.

Leclerc zei na afloop de achtergrond voor de teamorder beter te willen begrijpen, maar er voor nu geen woorden aan vuil te willen maken.

“Het was een beetje rommelig”, zei hij over zijn race, “wat betreft de situatie met Seb, ik wil het volledige plaatje begrijpen, het hele plaatje zien en met de engineers praten om het besluit te begrijpen. Ik weet zeker dat er een uitleg is achter dit besluit en dan zal ik het begrijpen. Hoe dan ook, het is verleden tijd.”

“Het is voor mij geen geweldige race geweest. Over het geheel is mijn weekend niet zo sterk geweest als ik wilde. De kwalificatie was ok, maar FP1, FP1 en FP3 en ook voor de race had ik nog geen kilometers gemaakt met veel benzine aan boord, dus dat was niet ideaal. Over het geheel was vandaag geen goede dag, maar we zullen sterker terugkomen.”

“Als je naar mijn eigen race kijkt, dan denk ik dat we eerder hadden moeten stoppen. Als je het vanuit het perspectief van het team bekijkt, dan hebben ze het juiste gedaan door te proberen de Mercedes [Bottas] te vertragen om Seb de kans te geven om terug te komen, wat denk ik het doel was.”

“Het heeft niet gewerkt, maar het was wel het doel, dus we hebben het in ieder geval geprobeerd en we zullen vanaf nu vooruit kijken.”

 

F1-Planet.com