Home » Actueel » Leclerc wist dat hij op het randje reed

Leclerc wist dat hij op het randje reed

Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft gezegd dat hij wist dat hij op het randje van het toelaatbare reed toen hij in de Grand Prix van Italië op zondag een felle verdediging voerde ten opzichte van Lewis Hamilton voor de leiding in de race. Leclerc maakte zich met de Mercedes ultrabreed, wisselde een aantal keren van lijn en liet de Engelsman weinig ruimte toen die bij de Variante della Roggia via de buitenkant langszij probeerde te komen. In plaats daarvan kwam de Engelsman asfalt tekort en de twee auto’s raakten elkaar licht op het achterwiel.

Leclerc kreeg voor dat moment de zwartwitte vlag getoond door de wedstrijdleiding, een duidelijke waarschuwing dat zijn rijden op punten net over de grens was. De Monegask was niet verbaasd door die waarschuwing.

“Nee, ik wist dat het op de limiet was”, zei Leclerc na afloop, “maar uiteindelijk wilde ik absoluut alles geven voor deze overwinning.”

“Het zat niet in mijn achterhoofd, ik probeerde op de grens te zijn van wat acceptabel is en dat is wat ik heb gedaan, dus ik ben blij dat ik de overwinning mee naar huis heb kunnen nemen.”

Leclerc zei dat hij met zijn overwinningen de critici had geantwoord die vorig jaar vraagtekens plaatsten bij het besluit van Ferrari om hem te promoveren naar het raceteam.

“Het voelt natuurlijk goed. Het is geen gemakkelijke start van het seizoen geweest. Ik heb heel weinig fouten gemaakt en dat ik denk dat je de jeugdigheid een klein beetje mee kunt wegen, maar het is ook geen excuus. Ik denk dat ik veel ben gegroeid sinds het begin vnan het seizoen.”

“Ik heb de critici begrepen die me vorig jaar te jong vonden om in mijn tweede jaar in de F1 al in een Ferrari te zitten. Het was zeker vroeg, maar ik kan Ferrari alleen maar bedanken dat ze in me geloofden. Ze hadden heel veel data en ik denk dat ze die hebben geanalyseerd. Het was geen gemakkelijk besluit.”

“Uiteindelijk ben ik heel blij met deze resultaten, waarvan ik denk dat ze laten zien dat ik misschien toch meer klaar was dan een aantal mensen dachten.”

F1-Planet.com