Home » Actueel » Leclerc zal zich niet inlaten met politieke spelletjes

Leclerc zal zich niet inlaten met politieke spelletjes

Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft gezegd dat hij zich niet in zal laten met politieke spelletjes. De Monegask was in de afgelopen maanden vaak de snellere van de twee coureurs bij het team, maar kwam er door strategische keuzes van het team in de races vaak bekaaid vanaf.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto stelde voorafgaand aan het seizoen ronduit dat het team vol achter de titelcampagne van Sebastian Vettel zou gaan staan, maar moest de laatste weken ook toegeven dat de Duitser nog steeds regelmatig in fouten vervalt.

Leclerc is niet van plan om de strijd om de gunsten van het team via andere wegen dan die op het circuit voor zich te winnen.

”Ik doe mijn werk op het circuit en ik stel me daarmee tevreden. Ik voel me zeker op mijn gemak bij Ferrari”, vertelt Leclerc in de aanloop naar de Grand Prix van Frankrijk.

”Ik houd helemaal niet van politieke spelletjes. Sterker nog, ik haat politiek gekonkel”, zegt hij.

”Dat is niet mijn stijl. Ik ben met niemand vrienden uitsluitend met het doel om het te gebruiken. Ik geef de voorkeur aan goede, natuurlijke vriendschappen.”

Leclerc stelt dat, ondanks dat racestrategieën soms nadelig voor hem uitpakten, zijn positie in het team in de afgelopen maanden stap voor stap sterker is geworden, zeker nadat hij in Bahrein op eigen kracht op weg was naar de overwinning.

”Het is waar dat de situatie na Bahrein is veranderd”, stelt hij, “het team heeft meer respect voor me sinds ik heb laten zien dat ik races kan winnen.”

F1-Planet.com