Home » Actueel » Liberty Media legt schuld voor problemen met promoters bij Ecclestone

Liberty Media legt schuld voor problemen met promoters bij Ecclestone

Liberty Media verwijt voormalig F1-baas Bernie Ecclestone dat hij de promoters in de Formule 1 te zeer de duimschroeven heeft aangedraaid. Dat resulteert nu in problemen voor de F1 Group met de promoters. De promoters beklagen zich over de uiterst ongunstige voorwaarden waaronder zij de Grands Prix moeten organiseren. Ecclestone bedong hoge fees met een jaarlijkse indexatie van procenten. De F1 Group staat voor contractverlengingen met een aantal van de klassieke Grand Prix-locaties, waaronder Spanje, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië en Mexico. De promoters willen echter pertinent niet verlengen tenzij ze aanzienlijk gunstigere voorwaarden krijgen.

Liberty Media CEO Greg Maffei legt de schuld voor de gerezen problemen bij Ecclestone.

“Bernie had het heel goed gedaan, misschien wel te goed. Hij heeft de promoters uitgehold”, stelt Maffei, “en wij hebben daar heel veel weerstand op gekregen, deels omdat we nu een beursgenoteerd bedrijf zijn en ze alle prijzen kunnen zien en ook omdat Bernie een groot aantal van hen heeft gesuggereerd dat ze te veel betaalden. Dat hielp niet.”

“Wat niet helpt, is dat overheden proberen om subsidies in te trekken. Dat is in Mexico het geval, maar ook op andere plekken, dus dat creëert wat uitdagingen.”

Liberty Media wil de huidige Grand Prix-kalender uitbreiden, maar stuitte op verschillende problemen. Zo kon de gehoopte Grand Prix van Miami voorlopig niet op doorgang rekenen door verzet van betrokkenen. Wat wel lukte, was de F1 naar onverkend terrein te brengen met de Grand Prix van Vietnam.

“We blijven werken aan Miami, maar er zijn daarbij veel obstakels. We hebben naar andere alternatieven in de VS gekeken, waaronder Las Vegas. We hebben naar alternatieven in Afrika gekeken. We proberen wat West-Europese races zeker te stellen.”

“De fanbase daar is de kern en is sterk en er zijn er een aantal in de maak, die aan bod kunnen komen in die tradtionele West-Europese plaatsen.”

“Je probeert altijd een balans te vinden tussen behouden waar je sterk bent of wat de kern is – historisch gezien is dat West-Europa – en daarna andere dingen toe te voegen, zoals de expansie naar Vietnam, mogelijk een tweede race in China en in potentie een race in Afrika.”

“We zijn nog niet zover dat we iets kunnen aankondigen, maar er is een zorgvuldige mix van waar je wilt groeien en waar je wilt consolideren.”

F1-Planet.com