Home » Actueel » Lowe neemt afstand van CTO-rol bij Williams

Lowe neemt afstand van CTO-rol bij Williams

Williams’ Chief Technical Officer heeft voor onbepaalde tijd afstand genomen van zijn positie bij het team. Dat heeft Williams bevestigd. Lowe neemt om persoonlijke redenen verlof om zich te beraden op zijn toekomst.

De ontwikkeling volgt op een uiterst roerige start van het jaar voor Williams, waarbij het productieschema van de FW42 volledig uit de hand liep en de auto te laat klaar was voor de eerste test. Pas op dag 3 van de eerste testweek kon de auto voor het eerst het circuit op worden gestuurd en vervolgens waren er in de tweede testweek geen reserveonderdelen om de test met een goed uitgerust pakket te kunnen voltooien.

De problemen volgen in het kielzog van een dramatisch seizoen 2018, waarin de onder Lowe’s leiding ontwikkelde FW41 structurele ontwerpfouten bleek te bevatten.

Bij het uitstellen van het baandebuut van de FW42 werd in Barcelona al hevig gespeculeerd over de implicaties van het debacle voor de positie van Lowe. Williams’ Adjunct teambaas Claire Williams wees vingerwijzingen toen af.

“Bij Williams leggen we bij niemand schuld”, zei ze, “ik heb in de media heel veel speculatie gelezen over Paddy’s positie. Op dit moment ben ik volledig geconcentreerd op de auto en dat zou het hele team moeten zijn.”

”Het gaat erom dat we als samen optrekken en ervoor zorgen dat we begrijpen waarom we er niet in zijn geslaagd om de auto op tijd af te krijgen en dan een evaluatie uit te voeren en te leren van de fouten.”

Die evaluatie zou in de afgelopen week zijn uitgevoerd. Het team zou niet bevestigen of er een directe relatie is tussen de evaluatie en het voorlopige vertrek van Lowe. Evenmin worden uitspraken gedaan over Lowe’s lange-termijn toekomst. Bij zijn aantreden in 2017 werd duidelijk dat hij tevens aandeelhouder werd in het team.

F1-Planet.com