Home » Actueel » Marko: “Bezoek aan Honda-fabriek overtuigde Verstappen”

Marko: “Bezoek aan Honda-fabriek overtuigde Verstappen”

Een bezoek aan de Honda-fabriek in Sakura in de week van de Grand Prix van Japan overtuigde Max Verstappen om een nieuw contract te ondertekenen bij Red Bull Racing. Dat heeft Dr. Helmut Marko gezegd. Red Bull sloot enkele weken eerder een overeenkomst met Honda als partner van Scuderia Toro Rosso. Er werd al gespeculeerd over een toekomst van de Japanse fabrikant bij Red Bull Racing als ze het vermogen en de betrouwbaarheid van de power unit heeft verbeterd. Die signalen worden nu impliciet door Marko bevestigd.

Verstappen verraste twee weken later met de bekendmaking dat hij een nieuw contract had getekend bij Red Bull Racing, dat hem zeker tot en met 2020 aan het team verbindt. De Nederlander had nog een doorlopend contract tot eind 2018 met een door Red Bull te lichten optie op zijn diensten voor 2019. De vernieuwing kwam daarmee als een verrassing.

Gevraagd wat hij had gedaan om de coureur te overtuigen, zei Marko:

“We hebben hem eenvoudigweg uitgelegd hoe onze plannen er voor de toekomst uitzien”, stelt Marko, “we hebben hem gegarandeerd dat we alle topmensen tot 2020 onder contract hebben en dat we op motorgebied een alternatief hebben. We zijn naar Honda in Sakura gevlogen. Die hebben een ongelooflijke fabriek. Dat alles heeft hem overtuigd.”

“Het is duidelijk dat hij de situatie ook heeft gebruikt om over een salarisverhoging te onderhandelen. Die is nog lang niet om het niveau van Hamilton en Vettel. Als hij kampioenschappen gaat winnen, dan kan hij tot in die regionen groeien. We hebben een relatief nederig vast salaris, maar een sterk bonussysteem per punt, per zege, per WK-titel. Dan rinkelt de kassa krachtig.”

Marko stelt dat het nieuwe turbotijdperk Red Bull Racing nog niet heeft gebracht wat het team had gehoopt. Mercedes heeft de nieuwste turbojaren compleet gedomineerd.

“We hadden [[voor 2014] dezelfde run als Mercedes nu, vier titels op rij. Toen kwam het nieuwe motorreglement, waarin Mercedes ongelooflijk veel werk heeft verzet. Ze konden gaan wandelen in het eerste Turbo-jaar 2014 en waren nog steeds superieur dankzij hun motorprestaties.”

“In 2017 zagen we voor het eerst in het nieuwe turbo-tijdperk dat ze kwetsbaar waren”, blikt Marko terug, “Wij begonnen zwak aan het voorbije seizoen, onze auto was pas echt in Barcelona klaar voor Barcelona. We hebben ons goed hersteld van de gegevensproblemen en in de laatste zes races van het seizoen heeft Max Verstappen van alle coureurs de meeste punten behaald. Helaas, van Bahrein tot Singapore had hij ook een fase met zeven uitvalbeurten in twaalf races. Het gebrek aan stabiliteit van de reeks was onze grootste zwakte. Max had twee onnodige fouten in, in Monza en in Boedapest.”

“Ferrari had het hele seizoen zeker de beste auto. Maar ze hebben te veel fouten gemaakt, zowel tactisch als technisch. Vroeger, toen Sebastian Vettel voor Red Bull reed, was zijn grootste kracht de vorm na de zomervakantie omdat hij terugkeerde met een griezelige mentale kracht en heeft een hele winnende reeks neergezet. Al bij de startbotsing van Singapore dacht ik: dat zal dit jaar niet gebeuren.”

Red Bull Racing zal voor 2018 haar benadering veranderen en de nieuwe RB14 op tijd gereed hebben voor een vol testseizoen.

“Jarenlang betekende een deel van de filosofie van Chief Technology Officer Adrian Newey dat hij zo laat mogelijk de auto klaar had om de allerlaatste onderdelen op de auto te hebben. De eerste test was daardoor meestal geen test, maar een rit om de auto betrouwbaar te maken.”

“We hebben ervoor gekozen om dat te veranderen. We zullen in 2018 een roll-out hebben in vóór de eerste test. We zitten liggen vergeleken met [de voorbereidingen voor] 2017 tweeënhalve week voor op schema. Als de motor stabiel is, komen we goed voorbereid naar de eerste race om deze tekortkoming te compenseren en vanaf het begin in Australië om vooraan mee te strijden.”

F1-Planet.com