Home » Actueel » Marko: “Gasly moet nog discipline worden bijgebracht”

Marko: “Gasly moet nog discipline worden bijgebracht”

Red Bull-consultant Dr. Helmut Marko heeft gezegd dat Pierre Gasly nog wat discipline moet worden bijgebracht voor hij in maart begint aan zijn eerste seizoen als coureur van Red Bull Racing. Gasly promoveert na het vertrek van Daniel Ricciardo al na één seizoen in de Formule 1 naar Red Bull’s eerste team. De Fransman maakte in zijn debuutjaar bij Toro Rosso veel indruk, maar er zijn nog wel wat ruwe randjes te polijsten, stelt Marko.

“Gasly heeft laten zien dat hij snel is, maar we moeten hem nog een beetje discipline bijbrengen”, zei Marko, “maar de steun van het team is een andere kwestie. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij het kan.”

Gasly behaalde in zijn eerste seizoen 29 punten en eindigde daarmee als vijftiende in de stand bij de coureurs, maar daar tegenover stonden een aantal controversiële momenten, niet in de laatste plaats zijn herhaaldelijke weigeren om een teamorder in te willigen in de Grand Prix van Brazilië en zijn felle gevecht met Esteban Ocon in diezelfde race, waarbij de twee meerdere keren contact maakten. In Abu Dhabi liepen de gemoederen hoog op met Romain Grosjean in de vrije trainingen, waarbij Gasly de Haas de pas afsneed en op het wiel raakte nadat hij zijn landgenoot in diens outlap op de racelijn trof toen hij hem in een vliegende ronde naderde tijdens de derde vrije training.

Gasly geeft toe dat hij nog wel het nodige te leren heeft en zich nog verder zal moeten ontwikkelen.

“Ik ga pas mijn tweede seizoen in de Formule 1 in, dus er is nog steeds heel veel te leren en ik moet mezelf nog steeds ontwikkelen”, zegt hij, “maar ik weet dat ik snel ben. Ik moet het beste uit mijn capaciteiten en kwaliteiten halen, maar ook werken aan alle gebieden waarop ik me kan verbeteren.”

Gasly moet het bij Red Bull opnemen tegen niet de minste coureur. Zijn teamgenoot Max Verstappen geldt als het supertalent van het moment in de Formule 1.

“We zullen zien hoe het gaat tegen Max”, zegt hij, “hij is een van de meest getalenteerde coureurs van dit moment. Het is altijd goed om naast een competitieve coureur te rijden en ik zal het hem zo moeilijk mogelijk maken en dan proberen me zo goed mogelijk te ontwikkelen als coureur. We zullen zien welke resultaten ik volgend jaar kan behalen.”

Gasly heeft er veel vertrouwen in dat Honda in 2019 met Red Bull Racing Mercedes en Ferrari motorisch heel dicht kan benaderen.
“Ik denk dat ze heel dichtbij kunnen komen”, zegt hij daarover, “ik geloof echt in dit project en ik kan zien hoeveel werk en toewijding ze erin steken. Ik weet zeker dat ze op een gegeven moment dichtbij zullen komen.”
“We moeten ze gewoon de tijd geven, maar ik ben er zeker van dat, met de ervaring van Red Bull en het bij elkaar brengen van deze twee zeer sterke bedrijven, ze zullen komen met iets heel spannends voor volgend jaar.”
“Red Bull heeft aan het einde van het seizoen laten zien dat ze konden vechten voor overwinningen. Max won in Mexico en zou waarschijnlijk ook in Brazilië hebben gewonnen. Dus het pakket werkt duidelijk goed en volgend jaar moeten we ook zien hoe het gaat met Honda. Maar ik denk dat het heel interessant kan worden en als het een winnende auto wordt, weet ik zeker dat hij meteen bij de top zit en het zal mijn taak zijn om ervoor te zorgen dat ik daar ook bij zit.”
F1-Planet.com