Home » Actueel » Marko: “Red Bull Racing heeft het beste chassis”

Marko: “Red Bull Racing heeft het beste chassis”

Red Bull’s Dr. Helmut Marko is er na de tweede week van wintertests van overtuigd: Red Bull Racing heeft het beste chassis van het startveld. De 72-jarige Oostenrijker stelt dat het team op basis van het chassis de beste kansen maakt, maar motorisch nog toegeeft aan Mercedes en Ferrari.

“Wij hebben het beste chassis”, zei Marko na afloop van de tests, “het verschil is de motor.”

Red Bull Racing is ook op het gebied van olieverbruik toonaangevend. Nu de FIA het olieverbruik aan banden legt om verbranding van olie als brandstof tegen te gaan, is dat een gegeven dat lijkt te impliceren dat de andere twee fabrikanten aanpassingen hebben moeten doorvoeren om aan de nieuw gestelde limiet te voldoen.

“Bij ons ligt het olieverbruik per 100 kilometer op 0,1 liter. Mercedes en Ferrari gaat tot de grens van 0,6 liter”, stelt Red Bull’s Chief Technical Officer Adrian Newey,

Een belangrijk voordeel van Mercedes, ligt daarentegen in het brandstofverbruik. In 2017 zou Mercedes voor een race-afstand 10 kilogram minder brandstof nodig hebben gehad dan Ferrari. Renault zou ergens tussen de twee fabrikanten in hebben gezeten met het verbruik. Door de verhoogde betrouwbaarheidsvereisten, de verhoogde vermogensoutput en het zwaardere chassis als gevolg van de halo is het verbruik dit jaar nog hoger dan voorheen. Het voordeel van Mercedes zou daardoor motorisch nog steeds aanzienlijk zijn. Ter vergelijking, een verschil van 10 kilogram kan in rondetijd zo’n 0,25 tot 0,3 seconde per ronde verschil maken.

admin