Home » Actueel » Marko: “Red Bull Racing is er klaar voor”

Marko: “Red Bull Racing is er klaar voor”

Red Bull Racing is klaar voor het seizoen 2018. Dat stelt Dr. Helmut Marko. Het team uit Milton Keynes heeft voor het eerst in jaren geen problemen om de planning te halen nadat ze de afronding van het chassisontwerp enkele weken naar voren haalde. Het team kan daardoor goed voorbereid beginnen aan de wintertests.

Het team laat de problemen die haar vorig jaar achtervolgden achter zich. Correlatieproblemen met de windtunnel, betrouwbaarheidsproblemen van de Renault power unit en, als gevolg daarvan, een concessie op de performance omdat de Franse fabrikant teruggreep naar de oude en meer beproefde MGU-H. Dat behoort, als het aan Marko ligt, nu echt tot het verleden.

“We zijn klaar voor 2018”, zegt Marko, “in voorgaande jaren hadden we aan het begin van het seizoen technische problemen, maar nu verloopt alles volgens plan.”

“Ik weet zeker dat we vanaf de eerste test competitief zullen zijn en zullen de goede serie voortzetten die we in het laatste deel van 2017 hadden.”

Marko vertelde eerder dat Red Bull Racing heeft gebroken met de door Adrian Newey gepropageerde strategie om de auto zo lang mogelijk door te ontwikkelen voordat die wordt geassembleerd.

“We hebben de Newey-filosofie – zo laat mogelijk klaar te zijn met de auto om nog de laatste trucs en snufjes in te bouwen – losgelaten. De eerste test was daardoor geen test, maar rijden om de auto überhaupt betrouwbaar te krijgen.”

Red Bull Racing begon de laatste jaren daardoor steeds op achterstand. Het team kán echter wel degelijk sterk aan het seizoen beginnen, stelt Marko.

“We hebben in 2011 en 2013 twee jaar gehad waarin we vanaf het begin vooraan meededen.”

Red Bull Racing is overtuigd van het eigen werk dat ze in de afgelopen winter heeft verricht met de RB14. Het grote vraagteken blijft de competitiviteit van de Renault power unit.
Max Verstappen is er echter van overtuigd dat Red Bull Racing ook met een iets minder krachtige motor kampioen kan worden.

“Red Bull kan kampioen worden met een iets zwakkere motor”, stelt Max, “dat hebben ze al vier keer laten zien.”

Verstappen heeft echter geen behoefte aan een spannend seizoen en een intense strijd tot aan de vlag van de laatste race.

“Ik wil de titel zo snel mogelijk behalen”, steekt hij zijn ambitie niet onder stoelen of banken.

Red Bull Racing zal de nieuwe RB14 waarschijnlijk kort voor het weekend voor het begin van de wintertests op Circuit de Catalunya presenteren. Het is goed mogelijk dat het team, evenals Mercedes traditioneel doet, daarvóór al zijn shakedown geeft op een circuit in Engeland.

admin