Home » Actueel » Marko: “Verstappen heeft de overwinning weggegeven”

Marko: “Verstappen heeft de overwinning weggegeven”

Red Bull’s Dr. Helmut Marko heeft na afloop van de Grand Prix van China gezegd dat Max Verstappen de overwinning heeft weggegeven met de risicovolle inhaalpogingen die hij deed bij Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Verstappen probeerde na zijn wissel naar de zachte banden een actie buitenom bij Hamilton in Turn 7 en raakte even later Sebastian Vettel in de flank in Turn 14 nadat hij een wiel blokkeerde bij zijn inhaalpoging.

“Max heeft zich vergaloppeerd bij het inhalen van Vettel”, zei Marko na afloop, “het was zijn fout. Hij bood zijn excuses aan, maar dit kan gebeuren in het racen”.

Marko werd na de race in gesprek met de Nederlander gespot. Gevraagd naar wat hij hem heeft gezegd, antwoordde de Red Bull-baas.

“Dat zijn tijd nog komt en dat hij niet teveel te gelijk moet willen. Hij weet wat hij heeft laten liggen”, zei Marko.

“Er lag een overwinning op hem te wachten, maar hij heeft hem weggegeven.”

“Maar desondanks hebben onze beide coureurs heel goed gereden. Hij is pas 19 of 20. Hij is enorm jong en dit kan gebeuren.”

De safety car-fase bracht een belangrijke ommekeer in de race. Marko prees het besluit van het team om snel over te gaan tot een bandenwissel.

“Op de andere banden waren we ook in goede doen, maar hier komt de safety car vaak naar buiten en wij reageerden meteen.”

“Maar het begon al op zaterdag toen onze monteurs erin slaagden om de motor te wisselen. Anders zou Ricciardo als laatste zijn gestart en ik denk niet dat dit resultaat dan mogelijk zou zijn geweest. Dus veel dank aan het hele team. Iedereen heeft fantastisch gewerkt en de goede dingen gedaan.”

admin