Home » Actueel » Marko: “Verstappen veto over komst Sainz is onzin”

Marko: “Verstappen veto over komst Sainz is onzin”

Red Bull’s Dr. Helmut Marko heeft suggesties ontkend waarin werd gesteld dat Max Verstappen een veto zou hebben uitgesproken tegen de komst van Carlos Sainz bij Red Bull Racing. Berichten over het uitspreken van bezwaar door de Nederlander circuleerden in de afgelopen dagen in diverse media. Dat wordt nu stellig door Marko ontkend.

“Daniel heeft me op donderdag gebeld om te informeren over zijn besluit om het team aan het einde van het seizoen te verlaten”, zei Marko, “hij heeft het merendeel van zijn carrière bij Red Bull doorgebracht en vertelde me dat hij een verandering wilde.”

“Nu moeten we nadenken over wie Max’ teamgenoot wordt”, zegt hij.

De berichten over een veto van Verstappen doet hij af als nonsens.

“De geruchten die wijzen op een veto van Verstappen over Sainz zijn bullsh*t“, zegt hij, “Red Bull is de enige die besluit over haar rijdersduo”.

Red Bull heeft tot het einde van deze maand een optie op de diensten van Sainz in 2019. Mocht het team besluiten om die optie te lichten, dan zou Sainz na 2015 en 2016 opnieuw teamgenoot worden van Verstappen. De Spanjaard staat ook in de belangstelling van McLaren, waar hij naast Fernando Alonso een volledig Spaanse rijderline-up zou kunnen vormen. Bij Red Bull Racing behoort ook Pierre Gasly tot de opties. De Fransman maakt bij Toro Rosso indruk in zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1.

 

F1-Planet.com