Home » Actueel » Marko: “We hebben de progressie van Honda onderschat”

Marko: “We hebben de progressie van Honda onderschat”

Red Bull’s Dr. Marko stelt, terugblikkend op de eerste seizoenshelft, dat Red Bull bij de bouw van de RB15 onderschat de progressie heeft onderschat die Honda boekt met haar power unit. De auto was daardoor niet klaar voor de sterke toename in de vermogensoutput van de Japanners.

Het team rustte de Red Bull RB15 op basis van haar eerdere ervaringen met Renault uit voor een situatie waarin ze een vermogenstekort moest compenseren met aërodynamica. Nu het vermogen van de Honda power unit aanzienlijk toeneemt, grijpt die verandering in op de balans van de auto en moet het team de dynamiek van de auto aanpassen en onderdelen verstevigen om om te kunnen gaan met het toegenomen krachtenspel.

“We hebben een auto gebouwd met te weinig aandrijving”, zegt Marko, “we hebben eenvoudigweg onderschat hoeveel progressie onze nieuwe motorenpartner Honda geboekt heeft. Zij leverden meer vermogen dan we dachten.”

“We wilden de ontbrekende pk’s aanvankelijk compenseren met een chassis dat aërodynamisch zeer efficiënt is. We hebben dat echter gecorrigeerd en in de laatste races zaten we bijna op gelijke hoogte met Mercedes. Ferrari hebben we definitief ingehaald.”

Marko verwacht dat Red Bull Racing de sterke vorm in de tweede seizoenshelft kan vasthouden.

“Ik denk dat we in de tweede seizoenshelft op elk circuittype competitief zullen zijn.”

F1-Planet.com