Home » Actueel » Marko: “We moesten wel ingrijpen”

Marko: “We moesten wel ingrijpen”

Red Bull’s Dr. Helmut Marko heeft na de rijderswissel bij Red Bull Racing gezegd dat het team op basis van de prestaties van Pierre Gasly wel móest ingrijpen. Het team maakte op maandag bekend dat ze de Fransman voor de rest van het seizoen zal vervangen door Alexander Albon.

“Gasly heeft problemen in verkeer. Daarbij verliest hij plaatsen. Inhalen doet hij ook niet graag. Daarom móesten we wel reageren en Albon een kans geven”, zei Marko tegenover Auto Bild, “Hij rijdt voorlopig tot het einde van het seizoen. Gasly neemt zijn Toro Rosso over en dan zien we verder wie volgend jaar naast Max rijdt.”

Marko is onder de indruk van Albon’s optreden in de eerste twaalf races van het seizoen. De Thaise Brit had tot aan de wintertests nog nooit in een F1-auto gezeten en had voordat hij door Red Bull werd vastgelegd eigenlijk al getekend bij het Formule E-team van Nissan e.dams. Hij liet echter direct zien klaar te zijn voor de Formule 1 en wist de Toro Rosso naar de limiet te brengen.

“Hij maakt een reusachtig debuutseizoen door”, zegt Marko, “Hij heeft echt alles uit de auto geperst.”

Gasly kreeg het nieuws van zijn overplaatsing op maandagochtend vroeg, enkele uren voor de aankondiging door Red Bull, te horen op zijn vakantieadres. Marko meldde het hem en zei hem daarbij dat hij zich na zijn vakantie bij Toro Rosso kan melden. Zijn management zou aan Red Bull hebben laten weten dat de Fransman daaraan gehoor zal geven.

Gasly’s manager stelde tegenover het Franse RMC Sport dat hij betreurt dat Gasly niet de beste omstandigheden heeft gekregen om goed te racen. De relatie tussen Gasly en de engineers van Red Bull Racing zou niet goed zijn geweest. Zijn advocaat liet weten dat Gasly “zijn waarde zal tonen bij het team waar hij van houdt en met wie hij zich al heeft bewezen; Toro Rosso.”

 

 

F1-Planet.com