Home » Actueel » Masi zoekt naar oplossingen voor vertragingen in kwalificatie

Masi zoekt naar oplossingen voor vertragingen in kwalificatie

FIA Racedirecteur Michael Masi zoekt naar oplossingen voor de vertragingen die we in de laatste weken zagen in de kwalificatie. Tijdens de kwalificatie in Monza bereikte het getouwtrek van de coureurs om voor zichzelf een slipstream te regelen een nieuw dieptepunt toen de groep coureurs zo vertraagde dat ze niet op tijd bij startfinish kwamen om nog een snelle ronde te kunnen rijden. De voorste coureurs van de groep – Nico Hülkenberg, Carlos Sainz en Lance Stroll – kregen een reprimande opgelegd voor te langzaam rijden, maar een echte

Masi heeft nu de teambazen in de F1 opgeroepen om in Singapore om tafel te gaan om een oplossing te vinden voor de situatie. De FIA is al begonnen met het uitvoeren van simulaties om de problemen te lijf te gaan die in Spa-Francorchamps voor het eerst aan het licht kwamen.

“Het is iets dat we sinds Spa hebben besproken en ik denk dat iedereen in de kamer – sporting directors en coureurs – het erover eens waren dat het niet met een eenvoudige regel kan worden opgelost”, zei Masi.

“We zullen een diepgaandere discussie nodig hebben in Singapore en een paar teams zijn al gekomen met simulaties en ideeën over hoe dit mogelijk kan worden rechtgezet, want het is in ieders belang.”

Masi had de coureurs voorafgaand aan de kwalificatie medegedeeld dat de FIA een minimale tijd zou hanteren voor in- en outlaps, maar desondanks kon ze niet zo hard ingrijpen als van tevoren gedacht.

“Uiteindeljk zijn het allemaal elite sportmannen die het maximale er proberen uit te halen. We kunnen allerlei gentleman’s agreements sluiten enzovoort, maar de feiten zijn en we weten allemaal dat als het vizier naar beneden gaat, ze allemaal voor zichzelf gaan.”

“Ik weet niet of frustratie het juiste woord is, maar het is iets waar we in meer detail naar moeten kijken.”

Masi zei dat eerdere opstoppingen in kwalificaties in de autosport in het verleden niet meer te vergelijken zijn met de situatie nu. Bij een eerder incident in het WTCC in Salzburg in 2013 zouden de stewards aan niet minder dan 14 coureurs boetes en gridpenalty’s uitdelen voor het in “diskrediet brengen van de sport”.

“De technologie is veel verder. We hebben het geluk dat we bij een Formule 1 Grand Prix heel veel verschillende camerastandpunten, telemetrie, data, radio; eigenlijk alle input die je je kunt voorstellen hebben.”

“Alles heeft zich echt verder ontwikkeld en de houdingen zijn veranderd. Als we zelfs maar drie jaar terug gaan in de tijd, toen was er een standaard straf. Er was in feite voor alles een drive-through-penalty. We zijn als sport wel wat verder gekomen.”

F1-Planet.com