Home » Actueel » Masi: “Zwart-witte vlag wordt F1’s gele kaart”

Masi: “Zwart-witte vlag wordt F1’s gele kaart”

De zwart-witte vlag die Racedirecteur Michael Masi in de Grand Prix van België uitvaardigde aan Toro Rosso-coureur Pierre Gasly voor het van lijn wisselen in de remzone is de aanzet om coureurs te waarschuwen na wat wordt gekwalificeerd als “onsportief gedrag”. Het tonen van de vlag zou wat Masi betreft vanaf nu als de gele kaart van de Formule 1 zijn.

De zwart-witte vlag is een oud begrip in de autosport voor onsportief gedrag of het buiten de baan gaan. In de Formule 1 werd de vlag vóór de Grand Prix van België echter voor het laatst gebruikt in de Grand Prix van Maleisië van 2010. Lewis Hamilton kreeg de vlag toen te zien toen hij gevaarlijk van lijn wisselde voor de Renault van Vitaly Petrov.

In het vervolg zou F1 Racedirecteur Charlie Whiting verkiezen de vlag niet meer te gebruiken, maar in plaats daarvan radioberichten en waarschuwingen uit te vaardigen.

Masi ziet de vlag wel als een nuttig middel, omdat die de waarschuwing ook zichtbaarder maakt aan het publiek. Masi toonde de zwart-witte vlag via het lichtpanel op startfinish. De vlag werd in Spa-Francorchamps na overleg met de teams formeel opnieuw geïntroduceerd.

‘De zwart-witte vlag, de vlag voor onsportief gedrag, is iets dat niet klaarblijkelijk meer is gebruikt sinds 2010″, zei Masi, “maar een van de discussies die gaande is geweest met de Sporting Directors is om hem weer te gaan gebruiken.”

“Dus ik heb zoveel mogelijk van hen en anderen gevraagd naar de redenen dat we hem tot nu toe niet meer hebben gebruikt en niemand kon een echt goede reden noemen.”

“Het is één van de vlaggen die bestaat in de [International Sporting] Code en elke Sporting Director en elke coureur steunt het gebruik ervan. Het is in feite de autosportvariant van de gele kaart.”

Masi stelde dat het de intentie is dat coureurs bij herhaling van het vergrijp na het tonen van de zwart-witte vlag zullen worden gemeld bij de stewards die in potentie een penalty kunnen uitdelen.

“Dat klopt en dat werd benadrukt in de rijdersvergadering op vrijdagavond [in Spa], dat het de gele kaart is. Als we het voorbeeld van het weekend [in België]  gebruiken, als een zwart-witte vlag werd gebruikt voor het overschrijden van de baangrenzen bij Turn 4 door het stellen van een grens van drie overtredingen, dan krijg je incident na incident. Je kunt geen tweede keer een zwart-witte vlag tonen. Je zou dan worden doorverwezen naar de stewards voor een overtreding.”

Alfa Romeo-coureur Kimi Räikkönen steunt het initiatief en stelt dat “het tijd werd dat de FIA wakker werd” als het gaat om de waarschuwingsvlaggen.

“We waren eraan gewend toen we op de go-karts reden”, zei Räikkönen in Monza, “het is iets normaals, maar het is om een of andere vage reden nooit gebruikt in de F1. De vlag was daar voor ontworpen, dus ze zijn nu wakker geworden dat we die vlag hebben.”

“Ik denk dat het goed is, want er zijn heel veel situaties waarin het belachelijk is om meteen een penalty te geven, omdat dat het enige is wat ze kunnen doen in hun eigen regels. Maar we hebben ook de vlaggen en die maakt zeker dat mensen wakker worden. Als je dan iets doet, dan is het terecht dat je een penalty krijgt.”

“Je wordt één keer gewaarschuwd en als je het weer doet, krijg je een penalty. De vlag bestaat waarschijnlijk al 100 jaar, dus gebruik hem ook! We zullen zien hoe het uitpakt.”

F1-Planet.com