Home » Actueel » Massa en Fittipaldi brengen ode aan Senna in São Paulo

Massa en Fittipaldi brengen ode aan Senna in São Paulo

Oud-F1-coureurs Felipe Massa en Emerson Fittipaldi hebben op zondag in São Paulo een ode gebracht aan Ayrton Senna bij het São Paulo Fan Festival. Beide Brazilianen reden met twee van de legendarische auto’s waarin de in 1994 overleden wereldkampioen reed. Felipe Massa mocht in de hoofdstad plaatsnemen achter het stuur van de Toleman TG184 waarin Senna in 1984 zijn F1-debuut maakte, Fittipaldi reed in de zwartgouden Lotus 97T uit 1985.

Fittipaldi – zelf kampioen met Lotus in 1971 – was vereerd om met de oude Lotus te mogen rijden.

“Voor mij is het een eer om hier in Sao Paulo met de Senna-auto te mogen rijden, waar we zijn begonnen”, zei Fittipaldi, “Het was fantastisch, met veel emotie. De auto is precies zoals Ayrton reed, met dezelfde gordel en dezelfde stoel. Zelfs de positie was perfect, omdat het dezelfde hoogte had als ik.

“De monteur die hier is, was met Ayrton bij zijn eerste overwinning, dus het is veel geschiedenis met Lotus. Het is tijd om die vreugde opnieuw te beleven die Ayrton ons gaf, met zoveel triomfen en zoveel trots om Braziliaan te zijn.”

“Het was een heel groot feest voor de Braziliaanse GP. We moeten weer een Braziliaan in de F1 hebben.”

Massa, die naast de Toleman ook met de Lotus reed, zei dat er een droom voor hem uitkwam om met Senna’s auto’s te mogen rijden.

“Ik denk dat er een geweldige sfeer is”, zei de voormalig Ferrari- en Williams-coureur, “het is een droom die uitkomt om in São Paulo, midden in de stad, met historische auto’s te rijden die veel betekenen voor de Brazilianen. Vooral hier in São Paulo. Ik kom uit São Paulo. Het is absoluut geweldig om onderdeel te zijn van dit geweldige evenement.”

Naast de klassieke Senna-auto’s kwamen er ook modernere F1-auto’s in actie. Mexicaan Esteban Gutiérrez reed met een Mercedes W08 uit 2017, terwijl lokaal talent Caio Collet met een Lotus Renault E20 uit 2012 reed. De Braziliaan beschadigde bij zijn demonstratie de neus van de Lotus.

F1-Planet.com