Home » Actueel » Max Verstappen tweede na botsing met Ocon

Max Verstappen tweede na botsing met Ocon

Max Verstappen is op zondag als tweede gefinisht in de Grand Prix van Brazilië. De Nederlander startte vanaf de vijfde startpositie, maar kwam in de race heel sterk op. Hij passeerde Kimi Räikkönen en Valtteri Bottas en kon lang doorrijden op de supersofts en kon doorstoten naar de leiding toen Lewis Hamilton na 20 ronden in de race besloot te wisselen naar de medium band. Toen hij zelf in ronde 36 naar de pits ging, wisselde hij zelf naar softs en kon daarop Hamilton vier ronden later passeren voor de leiding.

Hij kon de leidende positie snel consolideren en een marge opbouwen, maar toen hij Esteban Ocon in het vizier kreeg, die zich wilde ontdoen van een ronde achterstand, ging het mis voor de Nederlander. In de S do Senna zat de Red Bull aan de binnenkant, maar de Force India had DRS, kon diep inremmen aan de buitenkant en sneed te vroeg naar binnen. Hij raakte de Red Bull met de voorvleugel op de vloer, waarna beide spinden.

Verstappen verloor de leiding, kon zijn weg vervolgen in tweede positie, maar de kansen op de overwinning waren door de schade die hij opliep aan de vloer verkeken. Met het bit tussen de tanden en stoom uit de oren zette hij nog wel de achtervolging in op Hamilton, maar zou het gat niet meer dicht kunnen rijden.

“Ik weet niet wat ik moet zeggen. Je doet alles goed, je werkt je door het veld. We hadden een geweldige auto, dan word je uit de race gereden door zo’n idioot terwijl hij op een ronde gezet wordt”, brieste Verstappen, “ik heb er geen woorden voor.”

“Ik had hier moeten winnen.”

“De eerste ronde was OK. Ik kwam wat topsnelheid tekort, dus daardoor kwam [Kimi Räikkönen] er weer voorbij. Daarna was ik best wel verrast dat we zoveel snelheid hadden. We konden de Ferrari’s inhalen, het duurde een paar ronden langer met Valtteri, die had net wat meer topsnelheid en daarna kon ik mijn eigen race rijden, dichter naar Lewis komen. We hebben ervoor gezorgd dat zij best wel vroeg naar binnen gingen en daarna konden wij langer door en onze eigen strategie doen.”

“Eigenlijk liep alles perfect. Toen ik eenmaal naar buiten kwam op de soft banden, hadden we veel meer grip en ik kon best gemakkelijk bij Lewis komen en toen kon ik mijn eigen race rijden. Dan ga je automatisch wat langzamer rijden om je banden te sparen en dan komt die Force India de pits uit rijden. Hij probeerde me in te halen. Natuurlijk, unlappen mag, maar je moet natuurlijk wel uitkijken. Als hij dan in mijn zijkant rijdt, ongelooflijk. Die penalty zegt wel genoeg dat de stewards het zijn fout vonden. Van mijn kant, het is ongelooflijk.”

Verstappen trof Ocon na afloop bij de weegbrug en daar ging het er niet bepaald vriendelijk aan toe. Gevraagd naar wat er is gebeurd, hield Verstappen zich op de vlakte.

“Helemaal niks”, zei hij resoluut, “helemaal niks.”

F1-Planet.com