Home » Actueel » Max Verstappen wint de Grand Prix van Duitsland

Max Verstappen wint de Grand Prix van Duitsland

Max Verstappen heeft op zondag in Hockenheim een incidentrijke Grand Prix van Duitsland op zijn naam gebracht. De Nederlander hield in de Red Bull het hoofd koel in de lastige en wisselende omstandigheden die de coureurs in twee uur racen te verwerken kregen. Van heel nat ging het naar bijna droog, naar weer nat en uiteindelijk naar helemaal droog. Tal van coureurs strandden onderweg en onder hen niet de minste namen: Charles Leclerc, Valtteri Bottas en Nico Hülkenberg crashten, Lewis Hamilton spinde tweemaal, ontsnapte aan terminale schade, maar viel wel terug tot achteraan.

In dat alles koos Verstappen heel afgewogen zijn zetten, ging op de juiste momenten naar de pits voor de juiste banden. In totaal ging hij vijf keer naar de pits. Alleen de wissel naar medium banden dreigde heel even desastreus uit te pakken toen hij spinde in de run naar Turns 16 en 17. Hij maakte er een volledige 360’er van en kon zijn weg daarna vervolgen.

Het had er bij de start niet naar uit gezien. Bij de staande start kwam hij door wielspin heel slecht van zijn plek en verloor bijna posities aan zeven coureurs. Hij hield het gas er echter op, hield Romain Grosjean achter zich door Turn 1 en kon van daaruit snel terrein goed maken.

Valtteri Bottas kwam snel in beeld, maar op de snel slijtende intermediates kon Max de Mercedes niet voorbij komen. Hij wisselde naar nieuwe inters en hield de druk er ook in het vervolg op. De wissel naar de droog-weer-banden leek hem op te breken, maar al snel na zijn spin zou hij terugkomen in een ritme. Het beslissende moment kwam toen hij opnieuw naar inters wisselde onder een virtual safety car. Dat gaf hem het voordeel op het moment dat de Mercedessen dat voorbeeld moesten volgen.

Voor de wissel naar de zachte banden namen hij en Red Bull het initiatief onder de safety car die het gevolg was van de crash van Nico Hülkenberg en hij zou daarbij de koppositie snel terugwinnen toen de concurrentie die wissel na hem uitvoerde. In het vervolg maakte de Nederlander geen enkele fout meer, doorstond nóg een safety car na de crash van Bottas en zou na 64 lange ronden voor de tweede keer dit jaar als winnaar worden afgevlagd.

De Nederlander was bij terugkeer in parc fermé heel blij met zijn tweede overwinning van het seizoen.

“Het ging heel goed. Ik ben gelukkig uit de problemen gebleven, buiten die ene spin, maar dat hadden we gelukkig goed onder controle om er een 360′ van te maken”, zei Verstappen.

Op zijn slechte start was hij niet trots, maar kon dat snel relativeren.

“Iedereen aan de rechterkant had heel weinig grip op een of andere manier. Het kwam niet zo goed uit. Uiteindelijk maakt het niet uit, maar gewoon de goede beslissingen maken en uit de problemen blijven.”

Halverwege de race maakte Verstappen als een van de eerste de wissel naar de droog-weer-band. In tegenstelling tot de coureurs om hem heen, kreeg de Nederlander de medium banden gemonteerd en die kreeg hij in de beginfase maar heel moeilijk op temperatuur, wat resulteerde in zijn dramatische, maar spectaculair opgevangen spin in het stadioncomplex.

“Uiteindelijk was het goed gekomen, maar op dat moment wilde ik de rode natuurlijk. Die hebben veel meer grip. Vooral als de baan nog zo nat en glad is, dan krijg je die andere heel moeilijk op temperatuur. Dat zag je natuurlijk ook, wat er gebeurde, maar gelukkig begon het toen wat meer te regenen en gingen we terug op de inters. En toen ik eenmaal aan kop kon rijden, dan rijdt je ook gewoon meteen weg. Het probleem was, dat ik de hele tijd achter Bottas zat en als ik binnen anderhalve seconde kwam, had ik geen grip meer. Dus ja, ik ben heel tevreden met deze overwinning.”

In het vervolg besloot Verstappen nógmaals naar de pits te gaan voor een verse set intermediates. Die keuze zou een belangrijke zijn richting zijn uiteindelijke overwinning.

“In het begin zag je toen Leclerc nieuwe inters pakte, hoeveel beter dat was. Het was denk ik een logische keuze om dat ook te doen.”

In de slotfase kwam Sebastian Vettel, die achteraan was gestart, nog sterk op. De Ferrari passeerde binnen luttele ronden zowel Lance Stroll en Daniil Kvyat om alsnog als tweede over de finish te komen. Verstappen had voldoende marge om de leiding te behouden in die laatste ronden en maakte zich duidelijk geen zorgen.

“We hebben de snelste ronde en ik reed heel erg op safe. Zeker gezien wat er allemaal om me heen gebeurde. We hadden nog wat marge, maar uiteindelijk hoef je dan ook niet meer te pushen dan nodig is.”

Van druk of meningen van buitenaf over het moeten winnen van een race voor Hongarije in verband met contractuele clausules wilde Verstappen weinig weten.

“Ik houd me daar sowieso niet mee bezig. Ik probeer altijd het beste uit mezelf te halen en hopelijk gaat de auto dan ook nog . Vandaag was het allebei het geval.”

 

F1-Planet.com