Home » Actueel » Max Verstappen wint de Grand Prix van Mexico!

Max Verstappen wint de Grand Prix van Mexico!

Max Verstappen heeft op zondag in Mexico City de Grand Prix van Mexico op zijn naam gebracht. De Nederlander nam bij de start vanaf de eerste startrij de leiding. Lewis Hamilton had op het lange rechte stuk even een neuslengte voorsprong, maar Verstappen remde later en dieper in Turn 1 en nam de kop. Hij consolideerde de leiding ten opzichte van Lewis Hamilton in de beginfase en kon bouwen aan een gat van twee seconden tot de Engelsman in ronde 12 relatief vroeg zijn eerste stop maakte. Verstappen reed daarop nog twee ronden door voor ook hij wisselde naar de supersoft. Hij behield de leiding en kon verder uitlopen toen Hamilton bandenproblemen kreeg en Daniel Ricciardo de Mercedes passeerde. Verstappen zou in ronde 49 voor de tweede keer stoppen en pareerde daarmee Hamilton en Vettel, die in dezelfde ronde naar de pits waren gekomen.

Ricciardo zou opnieuw onfortuinlijk uitvallen met motorproblemen en dat zorgde nog even voor wat lichte paniek bij Red Bull en Verstappen. “Als de motor moet worden teruggeschroefd, doe het dan”, liet Verstappen zijn team weten. Het team zou dat uiteindelijk drie ronden voor de finish doen op het moment dat Max kon vertrouwen op een marge van 15 seconden naar de Ferrari. Met die marge kon Verstappen met vertrouwen naar de vlag voor de vijfde Grands Prix-zege in zijn carrière, zijn tweede in Mexico.

Verstappen was bij aankomst in het stadion, waar de festiviteiten begonnen, euforisch en opgelucht dat hij de auto winnend over de streep had gebracht.

“Geweldig”, was zijn eerste reactie, “De start was de sleutel. Ik heb om eerlijk te zijn niet goed geslapen gisteravond. Ik wilde vandaag echt winnen. Geweldig werk vandaag, ook van het team. We hadden de juiste banden beschikbaar en de auto werkte heel goed.”

“We hebben de gehele wedstrijd goed op onze banden kunnen letten”, zei Max. “Ik heb me ook nooit echt onder druk gevoeld. Ik kon m’n eigen race rijden en heb gevolgd wat de rest deed: als zij naar binnen kwamen voor een pitstop, deden wij dat ook. Gelukkig hadden we nog extra setje supersofts, wat het natuurlijk nog beter maakte. Ik ben heel blij met deze overwinning.”

Het was nog even nagelbijten nadat Daniel Ricciardo uitviel en het team voor de keuze stond om de motor terug te schroeven, iets dat ze uiteindelijk deden.

“Het is erg jammer dat Daniel uitviel, want ik wist zeker dat we met beide auto’s het podium hadden kunnen halen. Er had misschien nog wel een één-twee in gezeten. We wilden er vanaf het moment dat hij uitviel zeker van zijn dat mijn auto het niet zou begeven, al is dat door de motor voor uit zekerheid wat minder vermogen te geven. Dat hebben we uiteindelijk ook gedaan.”

F1-Planet.com