Home » Actueel » UPDATE: Verstappen behoudt overwinning in Oostenrijk

UPDATE: Verstappen behoudt overwinning in Oostenrijk

Max Verstappen heeft op zondag in Spielberg de Grand Prix van Oostenrijk op zijn naam gebracht. De Nederlander pakte twee ronden voor het einde van de race de leiding over van Charles Leclerc nadat hij een aantal ronden met een verblindende snelheid jacht maakte op de Ferrari.

Het had er lang niet naar uitgezien. Bij de start viel zijn motor terug in antistall, waardoor hij terugviel van de tweede naar de achtste positie. De Nederlander begon aan een inhaaljacht waarbij hij zich snel voorbij Lando Norris en Kimi Räikkönen werkte en daarna de achtervolging inzette op de Ferrari’s en Mercedessen. Hij zou lang doorrijden op zijn set medium banden, langer dan zijn concurrenten en dat zou de sleutel zijn voor de beslissende fase.

Met tien ronden versere banden dan Leclerc ging hij, terug op de baan, achter Vettel aan en wat volgde was een meedogenloze inhaalrace. Waar de coureurs voor hem heel duidelijk te kampen hadden met verslechtering van hun banden, zette Verstappen verbetering na verbetering. In de twee voorgaande ronden probeerde hij het al via de buitenkant van Turn 4, maar in ronde 50 zette Verstappen de Red Bull er besluitvaardig naast bij Turn 3 en maakte de manoeuvre af op het rechte stuk daarna.

Valtteri Bottas was de volgende en de Fin zou zich nauwelijks verroeren toen Verstappen met alle macht van DRS en grip van de Pirelli-banden aan de binnenkant kwam bij Turn 3.

Daarna bekroop het gevoel dat er misschien wel meer in zat. Met ronden in de 1:07 was hij tienden, soms bijna een seconde per ronde sneller. Van een gat van 5 seconden in ronde 58, werd het – mede door de achterblijvers – in vijf ronden teruggebracht tot 1,5 seconde.

Een ronde later had hij DRS en ging in de aanval. Leclerc wist het twee ronden te houden. Hield het voordeel toen Verstappen zich aan de buitenkant meldde bij Turn 4, vertraagde slim toen Verstappen een ronde later achter hem zat in Turn 3, maar in ronde 69 zette Verstappen de Red Bull met alles wat hij had naast zich. Hij zat er bij het ingaan van de bocht naast, maar er was weinig ruimte en de twee auto’s raakten elkaar op de wielen. Leclerc probeerde daarop via de buitenkant terug te komen, maar kwam baanruimte tekort vanuit de hoek waarin de Red Bull uit de bocht kwam en raakte buiten de baan. Verstappen was er voorbij en accelereert met DRS weg om twee ronden later onder luid gejuich van de Nederlanders als eerste over de finish te gaan.

Het incident is in onderzoek van de stewards waarmee er nog wel een vraagteken geplaatst moet worden achter de glansrijke overwinning van de Nederlander.

“Het voelt geweldig om na zo’n start om dan kalm terug te komen en vanaf het moment dat je dan in de tweede plaats bent, begin je echt te geloven dat je kunt winnen”, zei Verstappen na afloop, “Yeah, beter dan verwacht.”

Gevraagd of hij pas in tweede positie aan de overwinning durfde denken, antwoordde hij bevestigend.

“Yeah, daarvoor was het moeilijk om te zien. Ik wist dat ik dichterbij kwam, maar wist niet of het genoeg was. Het hing ook af hoe snel ik voorbij Valtteri kon komen op dat moment en hoeveel je gebruikt van je banden, maar het ging goed.”

“Na de start dacht ik dat de race over was, maar we bleven pushen”, vertelt een dolblije Max na de race. “Na de pitstop vlogen we, ook op het rechte stuk. Ik ben erg blij voor het team en Honda. We werken dit seizoen voor het eerst samen en het is geweldig om hier te winnen.”

UPDATE: 20.00 uur. Na lang beraad hebben de stewards bevestigd dat ze geen verdere actie zullen ondernemen naar aanleiding van het incident tussen Verstappen en Leclerc.

In hun verklaring stellen de stewards:

“Auto 33 trachtte Auto 16 in te halen bij Turn 3 in ronde 69 door auto 16 uit te remmen. Toen hij dat deed, zat auto 33 naast auto 116 bij de ingang van de bocht en was in volledige controle van zijn auto terwijl hij de manoeuvre probeerde aan de binnenkant van Turn 16.”

“Maar zowel auto 33 als auto 16 gingen verder met het naast elkaar onderhandelen over de bocht, maar er was duidelijk niet genoeg ruimte voor beide auto’s om dat te doen. Kort na de late apex, terwijl ze uit de bocht kwamen, was er contact tussen de twee auto’s.”

“In totaliteit van de omstandigheden achtten wij dat geen van beide coureurs voornamelijk schuld had aan het incident. Wij beschouwen dit als een race-incident.”

 

F1-Planet.com