Home » Actueel » McLaren behoudt Sainz en Norris in 2020

McLaren behoudt Sainz en Norris in 2020

McLaren heeft als eerste team haar beide coureurs voor 2020 officieel bevestigd. Het team behoudt haar huidige line-up van Carlos Sainz en Lando Norris. De beide jongelingen begonnen aan het begin van dit seizoen als racecoureurs van het team en hebben sindsdien beide heel behoorlijk gepresteerd. Sainz reed na drie problematische eerste races in vijf van de laatste zes races in de punten. Norris kende eveneens een aantal races die veelbelovend begonnen, maar met pech eindigde, maar ook de Brit behaalde een aantal mooie puntfinishes en, evenals Sainz, twee zesde plaatsen. Samen brachten ze het team tot de vierde plaats in de stand om het Constructeurskampioenschap.

Reden voor het team om er geen twijfel over te laten bestaan dat ze heel blij is dat ze met beide coureurs verder kan volgend jaar.

“Ik ben heel blij dat we onze rijdersline-up voor 2020 kunnen aankondigen voorafgaand aan de thuisrace van het team in de Grand Prix van Groot-Brittannië van komend weekend”, stelt Zak Brown.

“Zowel Carlos als Lando heeft zichzelf bewezen als een racer en zijn integraal onderdeel van ons pad naar herstel. Ze hebben een echte bijdrage geleverd aan het positieve momentum en de sfeer in het team, zowel op het circuit als in de fabriek.”

“Ze hebben een geweldige ontvangst gehad van onze fans en ze zijn geweldige ambassadeurs voor het McLaren-merk. Ze personaliseren onze Onbevreesd Vooruit mentaliteit.”

Teambaas Andreas Seidl is heel blij met de continuïteit in het rijdersduo.

“De aankondiging van vandaag geeft het team de continuïteit om voort te blijven pushen”, stelt hij, “Hun feedback heeft de engineers in staat gesteld om de MCL34 te ontwikkelen en vooruit te kijken naar de MCL35. Carlos heeft een sleutelrol gespeeld in de ontwikkeling van de auto met behulp van zijn ervaring terwijl Lando zich ongelooflijk snel heeft aangepast aan de eisen die de Formule 1 stelt  en hij wint elk weekend aan zelfvertrouwen.”

“Dit is heel welkom nieuws voor het hele McLaren-team en wij kijken ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten.”

F1-Planet.com