Home » Actueel » McLaren bevestigt Norris voor 2019

McLaren bevestigt Norris voor 2019

McLaren heeft op maandag aangekondigd dat ze Lando Norris in 2019 zal laten debuteren als racecoureur voor het team. Norris, die sinds 2017 onderdeel is van McLaren’s Young Driver Programme maakt furore in het Formule 2-kampioenschap, waar hij om de titel strijdt met zijn landgenoot George Russell. Parallel aan zijn seizoen in de Formule 2 maakte hij grote indruk op het team tijdens tests en de recente optredens in de eerste vrije trainingen voor de Grands Prix. Het team liet de 18-jarige Brit in Spa-Francorchamps debuteren in een training tijdens een Grand Prix-weekend en gunde hem afgelopen vrijdag in Monza opnieuw een sessie. In beide liet hij een uitstekende indruk achter met competitieve rondetijden en sterke feedback.

De jonge Brit, winnaar van vijf karttitels, de Formula Renault 2.0 Northern European Cup, de Formula Renault 2.0 Eurocup en de Toyota Racing Series Championship all in 2016, wordt door McLaren zorgvuldig voorbereid op zijn doorbraak in de Formule 1. Als test- en reservecoureur is hij dit seizoen al nauw betrokken bij de Grands Prix en brengt daarnaast op de thuisbasis in Woking veel tijd door in de simulator. Norris zal in 2019 naast Carlos Sainz uitkomen in een geheel nieuw rijdersduo voor het team.

Norris was vanzelfsprekend dolblij met zijn uitverkiezing.

“Dat ik nu wordt aangekondigd als racecoureur is voor mij een droom die uitkomt. Hoewel ik nu al een tijdje onderdeel ben van het team, is dit een bijzonder moment, een waarvan ik alleen maar kon hopen dat die ooit realiteit zou worden.”

“Ik wil het hele team bedanken voor deze ongelooflijke kans en voor hun geloof in mij. Ik ben ook extreem dankbaar voor de toewijding die McLaren al heeft getoond in mijn ontwikkeling. Ze stelden mij in staat om mij ervaring op te laten doen in een Formule 1-auto, zowel in tests als op vrijdagen in de afgelopen twee raceweekends.”

“Voor de rest van 2018 blijft mijn focus ferm gericht op het Formule 2-kampioenschap. Mijn doel is om, voordat ik fulltime bij McLaren aan de slag ga, de titel te winnen. Dat zal moeilijk zijn, maar ik ga zo hard als ik kan vechten in de laatste vier races. Ik ga ook heel nauw samenwerken met McLaren bij elke mogelijkheid om te leren van de coureurs, engineers, en monteurs om me van de beste voorbereiding te verzekeren voor volgend jaar.”

McLaren CEO Zak Brown was blij dat hij het plan om Norris te laten debuteren in de Formule 1 eindelijk kon bevestigen.

“Wij zijn heel blij dat wij eindelijk kunnen onthullen wie onze rijdersline-up voor 2019 zal completeren”, zegt hij, “wij geloven dat Lando een enorm talent is, vol potentieel en iemand die we om die reden heel bewust binnen de McLaren-geledingen hebben gehouden.”

“We weten al dat hij snel is, dat hij snel leert en een volwassen hoofd heeft op zijn jonge schouders. We zien veel potentieel voor onze toekomst samen. De investering die we hebben gedaan in zijn juniorcarrière met simulatorontwikkeling en tijd in de auto is echt verdiend en hij heeft zowel achter het stuur als in het werken met het team van engineers steeds weer zijn kwaliteiten bewezen.”

“Lando in een integraal onderdeel van ons plan om ons Formule 1-team voor de toekomst opnieuw op te bouwen en heeft al een sterke relatie opgebouwd met het team.”

“In Lando en Carlos hebben we een indrukwekkend duo dat ondanks hun relatieve jeugdigheid, waardevolle ervaring heeft opgedaan in de Formule 1 en met McLaren en de nieuwe generatie van McLaren-coureurs vormt om het team te leiden naar de toekomst. Hoewel onze korte-termijnfocus is gericht op het bereiken van het best mogelijke resultaat in het seizoen 2018, zijn we ook enorm gemotiveerd door de kansen die voor ons liggen.”

 

F1-Planet.com