Home » Actueel » McLaren bevestigt Sainz als opvolger Alonso

McLaren bevestigt Sainz als opvolger Alonso

McLaren heeft op donderdag Carlos Sainz bevestigd als haar nieuwe coureur voor 2019. De 22-jarige Spanjaard volgt bij het team zijn landgenoot Fernando Alonso op, die na 17 jaar een punt zet achter zijn F1-carrière.

Sainz moest zijn huidige team Renault Sport F1 Team verlaten na de aankondiging van Daniel Ricciardo daar. Sainz is als coureur verbonden aan Red Bull, waar hij als onderdeel van het juniorprogramma via de Formule Renault-klassen opkwam en in 2015 debuteerde bij Toro Rosso. Het was na de wissel van Daniel Ricciardo de vraag of Sainz zou kunnen terugkeren naar Red Bull en bij Red Bull Racing het stoeltje van de Australiër kon overnemen, maar Red Bull zou Pierre Gasly beogen als de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. Voor Sainz was daarmee de weg vrij om met McLaren in zee te gaan.

De Spanjaard wordt door het team bevestigd voor het seizoen 2019, maar het team laat doorschemeren dat Sainz een contract voor meerdere jaren heeft getekend.

“We zijn enorm blij dat Carlos bij ons komt als McLaren-coureur”, zegt McLaren’s CEO Zak Brown, “we hebben hem nu een tijdje gevolgd en schatten hem hoog in van alle jonge talenten van de nieuwe generatie die opkomt in de Formule 1”.

“Carlos brengt de perfecte combinatie van jeugdigheid en ervaring. Hoewel hij pas 23 jaar is, zal hij met ons beginnen aan zijn vijfde seizoen in de sport en brengt een enorme hoeveelheid race-ervaring mee, zowel in de Formule 1 als met onze partner Renault”.

“Het is geen geheim dat Carlos een enorme bewonderaar is van Fernando en het is passend dat hij in zijn stoeltje stapt als Spanjaard met een legendarische naam in de autosport. Wij denken dat hij geweldig goed past bij McLaren en we kijken ernaar uit om hem vanaf volgend seizoen en daarna bij ons te hebben.”

Sainz is blij dat het nieuws van zijn overstap nu wereldkundig gemaakt kon worden.

“Ik ben heel blij dat ik eindelijk kan bevestigen dat ik vanaf het seizoen 2019 McLaren-coureur zal zijn. Het is iets waar ik al een tijdje naar heb uitgekeken en ik vind het een heel spannend nieuw hoofdstuk in mijn carrière.”

“Ik ben McLaren-fan zolang ik me kan herinneren. Het is een geweldige naam in de sport met een enorme geschiedenis en van de lijst met namen van coureurs die door de jaren heen voor McLaren hebben geracet behoren velen tot de helden van de Formule 1.”

“Fernando is natuurlijk een van hen, dus het is extra bijzonder dat ik zijn stoeltje overneem als onderdeel van een nieuwe generatie Spaanse coureurs, achter het stuur van een McLaren.”

“Ik wil iedereen bij McLaren bedanken dat ze mij de kans geven om mijn jeugddroom te verwezenlijken. Het team heeft een lange-termijnplan voor de toekomst en ik kijk ernaar uit om een sleutelrol te spelen in haar reis terug naar succes.”

Het team stelde binnenkort meer uitsluitsel te zullen geven over wie Sainz zal vergezellen als teamgenoot. Stoffel Vandoorne moet daarbij rekening houden met stevige competitie van toptalent Lando Norris.

F1-Planet.com