Home » Actueel » McLaren bevestigt Seidl als Managing Director

McLaren bevestigt Seidl als Managing Director

McLaren heeft bevestigd dat ze Andreas Seidl aanstelt als haar nieuwe Managing Director van McLaren Racing. Seidl, die eerder teambaas was van het Porsche LMP1-team in het World Endurance Championship. In die rol krijgt hij de eindverantwoordelijkheid over het volledige programma van het McLaren F1-team. Hij rapporteert direct aan CEO Zak Brown. De komst van Seidl lekte medio december al uit, maar is nu pas bevestigd.

Seidl was eerder van 2006 tot 2009 actief in de Formule 1 als Head of Track Operations van het BMW Sauber F1 Team.

Bij McLaren zal hij een rol gaan vervullen die sinds het vertrek van Eric Boullier in de afgelopen zomer vacant was bij het team. Sindsdien werden de verantwoordelijkheden gedeeld door COO Simon Roberts, Head of Trackside Andrea Stella en Sporting Manager Gil de Ferran.

Zak Brown was heel blij met de versterking van het Management team.

“Wij zijn heel blij dat Andreas naar McLaren komt ons technische en operationele F1-programma te leiden. Dit is voor ons op twee fronten een belangrijke benoeming.”

“In de eerste plaats is het een belangrijke stap in ons F1 performance herstelplan en de lange termijn toewijding aan de Formule 1. In de tweede plaats is een geconcentreerd senior management van ons F1-programma integraal onderdeel van onze lange-termijnstrategie van McLaren Racing om op termijn uit te breiden naar andere vormen van autosport wereldwijd.”

“Andreas is een zeer capabele leider met een track record vol successen in alles waar hij bij betrokken was en ik kijk ernaar uit om met hem te gaan werken.”

Andreas Seidl kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging.

“Dit is een enorm voorrecht en een uitdaging waar ik klaar voor ben en aan toegewijd ben”, zei hij,”om de kans te krijgen om bij te dragen aan de geschiedenis van McLaren is extreem bijzonder en inspirerend.”

“McLaren heeft de visie, het leiderschap en de ervaring, maar het belangrijkste van alles, de mensen om terug te keren naar de voorkant van het veld en dat zal mijn absolute focus en missie zijn. Ik kan niet wachten om me bij het team te voegen en te beginnen met werken met mijn collega’s bij McLaren, onze partners bij Renault en natuurlijk met Carlos [Sainz] en Lando [Norris].”

Seidl is de vierde grote naam die aangetrokken is voor een herziening van de leiding van het team. Na de komst van Gil de Ferran keerde Pat Fry terug naar het team als Engineering Director. Het team legde James Key vast als haar nieuwe Technisch Directeur, maar moet nog wachten op zijn komst.

F1-Planet.com