Home » Actueel » McLaren: “Om ambitieus te zijn, moet je risico’s nemen”

McLaren: “Om ambitieus te zijn, moet je risico’s nemen”

McLaren-coureur Fernando Alonso heeft op vrijdag na afloop van de tests de problemen waarmee het team op vrijdag andermaal kampte achter zich gelaten. Alonso moest halverwege de ochtend naar de kant met een turboprobleem en zou vijf uur baantijd verliezen als gevolg van de wissel die het team moest uitvoeren. Het was het zesde, zichtbare probleem dat het team ondervond gerelateerd aan de power unit in acht testdagen.

Alonso stelt echter dat problemen nu eenmaal bij tests horen.

“De wintertests zitten er op”, zegt hij, “we hebben een paar problemen gehad in een paar dagen, maar niettemin hebben we elke dag het programma afgerond”.

“Vandaag was een beetje een rollercoaster. Vanochtend hadden we een motorprobleem, wat betekende dat we het ochtendprogramma niet konden afronden, maar de jongens hebben het opnieuw fantastisch gedaan om alles aan de auto aan te passen en ons zo snel mogelijk weer klaar te maken.”

“We hadden een heel goede middag en hebben ons volledige programma kunnen samenpakken in de middagsessie. We hebben alles kunnen doen wat we wilden en ik ben best tevreden met het resultaat en de laatste testdag.”

“Ik denk dat er nog meer aan komt als het gaat om performance en natuurlijk ook de betrouwbaarheid, maar nu hebben we twee belangrijke weken in de fabriek om ons voor te bereiden op de eerste race. We zullen zien waar we precies staan in Australië als iedereen rijdt met maximale performance, maar ik denk dat het twee heel productieve weken van wintertests zijn geweest voor ons. We hadden veel nieuwe dingen te bewijzen en te testen en nu hebben we een paar weken om alles op z’n plek te leggen.”

McLaren-teambaas Eric Boullier stelt dat de problemen die McLaren ondervindt een logisch gevolg zijn van het feit dat het team zichzelf ambitieuze doelen heeft gesteld met de MCL33. Vooral de ranke vormgeving met een beperkte inhoud van de luchthappers heeft consequenties gehad in de eerste weken.

“Na een moeilijke start van de dag vanochtend, ben ik blij dat we beide programma’s voor vandaag hebben kunnen oplossen en de twee weken van tests positief en productief hebben kunnen afsluiten”, stelde Boullier.

“We hadden vroeg in het ochtendprogramma een turboprobleem in de power unit. Wij denken dat die was gerelateerd aan het olielek dat we op dinsdag hadden. We hadden de turbo ’s avonds in de auto gezet en zagen iets in de data van de huidige power unit tijdens de installatie en om tijd te besparen bij het onderzoek, kozen we ervoor om de twee onderdelen te wisselen.”

“Helaas raakte deze defect, hoewel de problemen niet aan elkaar gelinkt zijn. Het onderdeel zal teruggestuurd worden naar Viry voor nadere analyse en onderzoek. Niettemin hebben de jongens en meisjes in de pits fenomenaal werk verricht om deze nieuwe configuratie power unit in vier uur te wisselen zodat Fernando kon terugkeren in de cockpit.”

“In de middagsessie hebben de engineers hard gewekt om ons programma samen te voegen en ervoor te zorgen dat we zoveel mogelijk konden rijden en het hele team is samen opgetrokken om in deze middag heel veel werk te verzetten.”

 

“Fernando heeft een aantal solide ronden afgelegd en wij zijn blij dat we 93 ronden hebben afgelegd na een behoorlijk uitdagende start. We gaan nu terug naar de fabriek met een enorme hoeveelheid data om in twee korte weken te analyseren voordat we naar Australië gaan. We hebben nu dingen om aan te werken, maar we weten ook dat er absoluut potentieel is in ons pakket en we zullen er hard aan werken om onze betrouwbaarheid te verbeteren, zodat we in Melbourne onze echte performance kunnen laten zien.”

“Wij hebben een ambitieus ontwerp als het over de auto gaat”, stelt Boullier, “je kunt zien dat de auto iets anders is dan de andere auto’s met Renault-motoren. We moeten ambitieus zijn. En om ambitieus te zijn, moet je risico’s nemen. Wij hebben onze kwaliteiten om snelle auto’s te ontwerpen niet verloren en ik hoop dat jullie dat snel zullen zien op het circuit.”

“We hebben steeds kleine problemen gehad, die alle verschillend waren, maar ik denk dat dat komt omdat we de auto niet goed genoeg hebben voorbereid.”

“Het opnieuw opbouwen van de auto voor Australië zal ons helpen om een paar problemen op te lossen.”

 

admin