Home » Actueel » McLaren: “Ruimdenkend in gesprekken met Alonso over toekomst”

McLaren: “Ruimdenkend in gesprekken met Alonso over toekomst”

McLaren CEO Zak Brown heeft gezegd dat zijn team ruimdenkend is over de toekomst van Fernando Alonso bij het bedrijf. De tweevoudig wereldkampioen zette aan het einde van 2018 voorlopig een punt achter zijn actieve F1-carrière. De Spanjaard richtte zich op IndyCar met McLaren en werd adviseur en ambassadeur van het F1-team.

Brown stelt dat hij binnenkort met Alonso om de tafel zal gaan zitten om de mogelijkheden te bespreken.

“Aan het einde van dit jaar zullen we een gesprek hebben over hoe de toekomst er wel of niet uit zal zien”, zei Brown, “we hebben nu een IndyCar-team en we kunnen blijven kijken naar WEC.”

Alonso heeft zich in de afgelopen jaren op verschillende racedisciplines gericht: van WEC tot IndyCar en voor 2020 wil hij debuteren in Le Dakar.

“Hij heeft een immens talent”, zegt Brown, “ik heb een goede relatie met hem.”

“Ik denk dat met de verschillende raceactiviteiten die we doen, dan denk ik dat als er iets is waarbij het zinvol is om Fernando in een auto te zetten, we dat altijd zullen doen, want ik denk dat hij nog steeds een van de snelste coureurs ter wereld is.”

Desondanks sluit Brown een terugkeer van Alonso bij het McLaren F1-team categorisch uit.

“We hebben onze richting in de Formule 1 bepaald met onze huidige coureurs, maar afhankelijk van wat de andere activiteiten zijn, zijn we ruimdenkend over het voortzetten van een relatie met Fernando.”

F1-Planet.com