Home » Actueel » McLaren: “Sainz staat hoog op het lijstje”

McLaren: “Sainz staat hoog op het lijstje”

McLaren heeft Carlos Sainz hoog op het lijstje staan voor haar rijdersline-up voor 2019. Dat heeft McLaren CEO Zak Brown bevestigd. Het team maakt er werk van om Renault-coureur Carlos Sainz in te lijven, maar is daarvoor nog afhankelijk van de plannen van Red Bull, dat de Spanjaard onder contract heeft. Sainz zal moeten vertrekken bij Renault Sport F1 Team nu dat team bekend heeft gemaakt dat Daniel Ricciardo daar volgend jaar de teamgenoot zal zijn van Nico Hülkenberg. Sainz zal op zoek moeten naar een ander stoeltje, maar lijkt niet te hoeven rekenen op een stoeltje bij Red Bull Racing.

Gesprekken met McLaren zijn gaande, maar het team en de coureur verwachten pas na de zomerbreak duidelijkheid als Red Bull Sainz moet aangeven of ze in 2019 gebruik wil maken van zijn diensten. Zo niet, dan is hij vanaf 31 augustus geen Red Bull-coureur meer en vrij om te gaan waar hij wil.

McLaren Racing CEO Zak Brown stak in Hongarije niet onder stoelen of banken dat hij gecharmeerd is van de kwaliteiten van de 23-jarige coureur uit Madrid.

“Wij denken dat Carlos een uitstekende racecoureur is”, zei Brown, “Carlos is natuurlijk potentieel op de markt, we weten niet wat zijn exacte situatie bij Renault en Red Bull is, maar hij is zeker iemand die je, als je door je shortlist van coureurs gaat, overweegt om in een raceauto te zetten.”

“Als hij vrij was en wij hadden een stoeltje, dan zou hij zeker hoog op ons lijstje staan.”

McLaren heeft voor 2019 een keur aan opties. Belangrijk in het geheel zal zijn wat de plannen van Fernando Alonso zullen zijn. Mocht de Spanjaard blijven, dan is naast Sainz ook McLaren-reserve Lando Norris nog in de race. Daarnaast heeft het team nog een doorlopend contract met Stoffel Vandoorne.

“We hebben lange-termijn overeenkomsten met Stoffel en Fernando, maar zoals je je kunt voorstellen bevatten die contracten verschillende elementen”, zegt Brown, ” we zullen onze rijderskeuze uiteindelijk maken wanneer we er klaar voor zijn. Ik verwacht dat dat na de zomerbreak zal zijn.”

“We zijn het nog steeds aan het evalueren, analyseren wat uiteindelijk de beste combinatie is voor McLaren om vooruitgang te boeken. Stoffel is ook onderdeel van die overwegingen.”

McLaren zou Lando Norris volgens berichten een racecontract moeten bieden om hem te kunnen behouden. Brown stelt echter dat het niet zo zwart-wit is als gedacht.

“Wij denken dat Lando een ster voor de toekomst is”, zegt hij, “we nemen het hele rijdersscenario door en als je een talent hebt als Lando, dan wil je die in de familie houden. Ik zou zeggen dat het niet zo zwart-wit is als wordt gezegd.”

De Nederlander Nyck de Vries, die eveneens als junior onder contract staat bij McLaren, zou volgens Brown “niet zo zwaar in overweging zijn”.

F1-Planet.com