Home » Actueel » McLaren sluit overeenkomst met British American Tobacco

McLaren sluit overeenkomst met British American Tobacco

McLaren heeft een overeenkomst gesloten met tabaksfabrikant British American Tobacco (BAT). In navolging van concurrent Philip Morris wil het bedrijf het platform van de Formule 1 gebruiken voor een focus op technologie en innovatie en daarmee uitsluitend gericht op de “producten met gereduceerd risico”.

BAT sluit de meerjarenovereenkomst om de aandacht te vestigen op haar versnelde hervormingsagenda en de shift naar producten die in potentie minder risico’s met zich meebrengen onder het motto “A better tomorrow”.

Technologie vormt volgens beide partijen de kern van het partnership. McLaren Applied Technologies zal onder meer met BAT gaan samenwerken in ontwikkeling en toepassing van batterijen en geavanceerde materialen.

McLaren-teambaas Zak Brown is blij met de overeenkomst.

“Wij verwelkomen BAT bij het McLaren-team en steunen hun ambitie om een betekenisvolle en blijvende verandering in te zetten door innovatie. BAT’s transformatieagenda staat centaal in dit partnership en wij zijn blij dat we onze technische ervaring en expertise kunnen delen om te ondersteunen om dit te versnellen.”

BAT’s Chief Marketing Officer Kingsley Wheaton stelt dat het partnership het bedrijf zal helpen om haar innovatiekracht te vergroten.

“Wij zijn heel trots op en blij met dit nieuwe partnership dat ons in staat stelt om ons met verhoogde snelheid waarmee we innoveren te transformeren. Het geeft ons een echt wereldwijd platform waarmee we een grotere weerklank zullen hebben voor onze producten met potentieel gereduceerd risico, waaronder Vype, Vuse en glo brands. Uiteindelijk zullen innovatie en technologie ons helpen om een ‘betere morgen’ voor onze consumenten wereldwijd te creëren.”

F1-Planet.com