Home » Actueel » McLaren vanaf 2020 fulltime in IndyCar

McLaren vanaf 2020 fulltime in IndyCar

McLaren zal vanaf 2020 fulltime deelnemen aan het IndyCar kampioenschap. Het team uit Woking gaat daarvoor een partnership aan met Arrow Schmidt Peterson Motorsports en Chevrolet. Dat heeft McLaren bekend gemaakt.

McLaren keerde in 2017 met Fernando Alonso voor het eerst in ruim drie decennia terug naar Indianapolis voor een deelname aan de Indianapolis 500. Het betrof een voor dat moment eenmalig affiche in een partnership met Andretti Autosport. Ondanks uitvallen in de race smaakte het spectaculaire debuut van Alonso op de Brickyard naar meer. McLaren besloot dit jaar met een eigen inschrijving deel te nemen, maar werd met de neus op de feiten gedrukt dat een Indy-inschrijving geen sinecure is. Het team was niet goed voorbereid en Alonso zou zich ondanks moedige pogingen niet kwalificeren voor de race.

Naar nu blijkt laat McLaren zich niet uit het veld slaan door de teleurstelling van afgelopen mei en zet ze haar plannen voor een fulltime inschrijving, de eerste sinds 1979, door voor het seizoen 2020. Ze zal bij die inschrijving kunnen vertrouwen op de bewezen expertise van Arrow Schmidt Peterson Motorsports. Het team, dat door het leven zal gaan als Arrow McLaren Racing SP, zal twee auto’s aan de start brengen.

Het McLaren IndyCar-programma zal worden geleid door Gil de Ferran, zelf oud-IndyCar-kampioen en de huidige Sporting Director van het McLaren F1 Tema.

Zak Brown is blij en trots met het nieuwe partnership met Arrow SPM.

“IndyCar is sinds onze vroege jaren in de racerij onderdeel van McLaren en de serie biedt vandaag de dag niet alleen een commercieel platform om als merk door te groeien in Noord-Amerika, maar ook competitie met een aantal van de beste teams in de internationale autosport.”

“Dit team geeft McLaren de juiste synergie als strategische partner voor onze terugkeer in de sport. Wij geloven dat we kunnen helpen om onze gezamenlijke ambities te bereiken. Sam Schmidt en Ric Peterson hebben een solide basis gelegd en we kijken er naar uit om met hen samen te werken om het team naar het volgende niveau te brengen.”

“Wij komen naar IndyCar met volle respect voor de sport, onze tegenstanders, de fans en de taak die voor ons ligt. In ons hart, zijn wij bij McLaren racers en waar er competitie is die ons op de proef stelt, zullen we racen. De NTT IndyCar Series geeft die uitdaging.”

“IndyCar past van nature bij McLaren”, stelt Sporting Director Gil de Ferran, “gegeven onze historie en vastberadenheid om op topniveau in de internationale autosport te slagen. Ambitie draait in de loop der tijd om op constante basis strijden om overwinningen en kampioenschappen. We weten welke uitdaging er voor ons ligt, maar McLaren is toegewijd aan dit partnership en steunt het team als geheel.”

Sam Schmidt, mede-eigenaar van Arrow SPM, is trots op de samenwerking met een iconisch merk als McLaren. Voor SPM betekent het partnership niet alleen investeringen van een bedrijf als McLaren, maar ook een versteviging van het samenwerkingsverband met partner Arrow.

“Ik ben ongelooflijk trots op het team dat Ric en ik hebben opgebouwd en dat een legendarisch merk als McLaren Racing heeft besloten om een samenwerkingsverband met ons te vormen als Arrow McLaren Racing SP om onze opmars in de top van IndyCar voort te zetten. Arrow is een geweldige partner die integraal onderdeel is geweest van onze groei als team sinds 2015 en van de creatie van dit partnership. De gezamenlijke technische middelen en commerciële kansen die McLaren en Arrow op tafel leggen, geeft een winnende combinatie.”

Zijn partner Ric Peterson is eveneens blij met de komst van McLaren.

“Ik ben heel blij dat we samen met onze lange-termijn partner Arrow hebben kunnen optrekken om een nieuw partnership met McLaren te vormen en een krachtig team te worden. Ik vind het net zo mooi dat Sam en ik onze lange-termijn relatie kunnen voortzetten en onze positie als eigenaar in het bedrijf kunnen behouden. Ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst gaat brengen.”

F1-Planet.com