Home » Actueel » McLaren vanaf 2021 weer met Mercedes-motoren

McLaren vanaf 2021 weer met Mercedes-motoren

McLaren beëindigt na 2020 haar huidige afname van motoren van Renault en zal vanaf 2021 weer uitkomen met Mercedes-motoren. Dat heeft hebben beide partijen op zaterdag in een gezamenlijke verklaring bevestigd. McLaren behaalde haar meest recente successen met de motoren van de Duitse fabrikant. Vanaf 1995 reed het team 20 seizoenen met de motoren van de fabrikant uit Stuttgart voordat ze in 2014 de overstap maakte naar Honda. In die twee decennia behaalden ze gezamenlijk drie wereldtitels en 76 overwinningen.

Inmiddels heeft het team zich beraden over de lange-termijntoekomst en besloot de banden met Mercedes-Benz aan te halen. Het team sluit een overeenkomst voor ten minste vier seizoenen, beginnen in 2021. McLaren zal daarmee voor het eerst sinds 2014 weer klantenteam zijn van Mercedes.

“Deze overeenkomst is een belangrijke stap in ons lange-termijn plan om weer succes te hebben in de Formule 1. Mercedes is het benchmark, zowel als team als met de power unit, dus het is logisch dat we een relatie met het bedrijf zouden proberen aan te gaan voor de volgende fase van onze reis. Deze aankondiging toont het vertrouwen van onze aandeelhouders en het is een belangrijke boodschap aan onze investeerders,ons team, onze partners, en fans dat we toegewijd zijn om McLaren te laten terugkeren aan de voorkant van het veld.”

McLaren-teambaas Andreas Seidl is blij met de toekomstige samenwerking met Mercedes.

“2021 zal een belangrijke mijlpaal voor ons zijn als we onze strijd terug naar voren voortzetten, dus het is van vitaal belang dat we nu over de belangrijkste elementen beschikken om ons voor te bereiden op het nieuwe tijdperk van de sport. We kijken ernaar uit onze Mercedes-relatie vanaf 2021 te vernieuwen. Tegelijkertijd blijft Renault zowel een gewaardeerde partner als een geduchte concurrent, en we zullen ons richten op de voortzetting van onze samenwerking gedurende de rest van dit en volgend seizoen. ”

Mercedes AMG Managing Director Andy Cowell ziet belangrijke strategische voordelen in het nieuwe partnership met McLaren.

“Sinds de introductie van de hybride reglementen in 2014 is het een hoeksteen van onze strategische aanpak om PU-ontwikkeling te leiden met ons fabrieksteam en om een ​​benchmarkproduct te leveren aan onze klantenteams over de hele linie. We zijn daarom verheugd om ons aantal partnerteams uit te breiden en vooral met een historisch merk als McLaren. Er is een gedeelde geschiedenis tussen de twee organisaties; en we kijken ernaar uit om in de toekomst weer samen succes te boeken. ”

Mercedes-Benz Motorsport Directeur Toto Wolff verwelkomt McLaren terug in de Mercedes-familie.

“We zijn verheugd om McLaren terug te verwelkomen in de Mercedes-Benz racefamilie met deze nieuwe leveringsovereenkomst voor krachtbronnen. Hoewel de twee merken een prestigieuze geschiedenis delen, draait deze nieuwe overeenkomst allemaal om vooruitkijken en het begin van een nieuw tijdperk van voeding voor de komende jaren. McLaren heeft de afgelopen seizoenen de bouwstenen van hun revival geplaatst, inclusief indrukwekkende prestaties dit seizoen met Renault-kracht. We hopen dat deze nieuwe langetermijnovereenkomst een nieuwe mijlpaal betekent voor McLaren, omdat ze de strijd aangaan met de beste teams van de sport, inclusief ons Mercedes-fabrieksteam.”

Het nieuws betekent dat volgend jaar na vier seizoenen een einde komt aan McLaren’s samenwerking met Renault. Renault-teambaas Cyril Abiteboul gaf in een reactie toe dat McLaren en Renault na 2021 verschillende ambities hebben.

“Sinds ons partnership begon, is McLaren van de negende naar de vierde positie in het Constructeurskampioenschap geklommen”, zei Abiteboul, “wij kunnen het daarom een heel succesvol partnership noemen, maar na ons huidige contract, dat aan het einde van 2020 afloopt, was het duidelijk dat McLaren en Renault verschillende ambities hebben voor de toekomst.”

“Elk van de verschillende elementen van dit besluit zijn in de afgelopen weken zorgvuldig geëvalueerd. 2021 zal een cruciaal seizoen worden voor alle teams en het is belangrijk dat we een precieze en duidelijke visie hebben op de sterke punten en ambities van onze tegenstanders.”

“Het besluit is in lijn met Renault’s visie om een fabrieksteam te worden met het doel om terug te keren naar de voorkant van het veld. Renault zal haar verplichtingen aan McLaren Racing in het komende seizoen nakomen, zoals ze dat altijd heeft gedaan in haar lange geschiedenis van leveren van motoren.”

F1-Planet.com