Home » Actueel » McLaren wil gat naar top-3 halveren in 2020

McLaren wil gat naar top-3 halveren in 2020

McLaren heeft zichzelf tot doel gesteld om in 2020 het gat naar de top-3 te halveren. Dat betekent dat het team 0,5 seconde tot 0,8 seconde per ronde zal moeten vinden. Normaal gesproken is dat onder stabiele reglementen gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het team uit Woking heeft de wind in de zeilen en bracht het gat sinds het begin van het seizoen al met zo’n 0,4 seconde per ronde terug. Het team voerde sinds de komst van James Key bij het team aan het begin van dit seizoen een aantal belangrijke wijzigingen door in haar benadering van het ontwerpproces en dat begint zijn vruchten nu duidelijk af te werpen.

Teambaas Andreas Seidl is blij met de geboekte progressie, maar wil die lijn doortrekken naar 2020.

“Onze ambitie is dat we volgend jaar ergens halverwege het gat zitten dat we op dit moment hebben tussen de top-3-teams en onszelf”, stelt Seidl, “als je naar de rondetijden kijkt, dan zitten we ongeveer tussen 1 en 1,5 seconde van de top-3 teams af en ons doel is om de sprong te maken naar ergens in het midden daarvan.”

Seidl voorziet voor 2020 geen baanbrekende veranderingen, maar eerder een goed doordacht verbeteren van het huidige pakket.

“Ik zou zeggen dat voor volgend jaar het meer evolutie dan revolutie zal zijn”, stelt hij, “we hebben nu een goede snelheid. We hebben veel van de auto geleerd, we weten wat de zwakke punten zijn en die willen we aanpakken voor volgend jaar.”

“Voor ons is belangrijk dat de volgende stap in de performance van de auto zal voortkomen uit het feit dat we deze keer, en dat is voor het eerst in lange tijd, een auto hebben gebouwd onder een normaal tijdschema.”

“We begonnen direct na de wintertests met een conceptfase van de auto van volgend jaar en dat is anders dan in voorgaande jaren. Het feit dat we nu een duidelijke Technisch Directeur hebben, geeft me veel hoop. Ik ben optimistisch dat we de volgende stap kunnen zetten.”

“Maar we moeten ook realistisch zijn en ik heb het al vaak gezegd, er is geen magie. Het gat naar de voorkant van het veld is nog steeds enorm, maar het doel is om volgend jaar ergens halverwege [de huidige marges] uit te komen.”

McLaren heeft volgens Seidl nog geen duidelijk moment gekozen waarop ze zich volledig op de auto voor 2020 gaat concentreren.

“De sleutel voor de tweede seizoenshelft zal zijn wanneer we op het punt komen dat we de focus volledig kunnen verleggen naar de auto van volgend jaar. Resultaten als in Hongarije helpen ons natuurlijk met dat besluit, want één ding is ook duidelijk als het over de prestaties gaat: het gat naar de voorkant is nog steeds enorm en we moeten ons echt een duidelijk doel stellen om volgend jaar de volgende stap te zetten.”

Seidl stelt dat de sterke verbetering in de prestaties voor een belangrijk deel te danken zijn aan scheidend Engineering Director Pat Fry en Performance Director Andrea Stella, die het team begeleidden bij het verbeteren van de MCL34.

“Wat belangrijk is om te vermelden, is dat Andrea samen met Pat een sleutelrol heeft gespeeld in het doorvoeren van die veranderingen”, zei hij, “het is één ding om te begrijpen wat we problemen zijn, het is een tweede om mensen dat te laten aanpakken en dat was duidelijk waar Zak de veranderingen vorig jaar voor heeft ingezet. Hij gaf Andrea en Pat de leiding in de interimperiode [voor de komst van James Key] en maakte ze verantwoordelijk voor de auto. Hij zorgde ervoor dat de juiste overtuigingen werden meegenomen in de auto van dit jaar en dit is het resultaat.”

“Het is een teamprestatie, maar je hebt wel leiderschap nodig en die kwam van Pat en Andrea, wat sensationeel was en het veel gemakkelijker voor ons maakte om aan de slag te gaan.”

De komst van Seidl als de nieuwe teambaas was één van de vele veranderingen die CEO Zak Brown realiseerde in het formeren van een nieuwe teamleiding. Nu James Key Pat Fry heeft afgelost aan de technische leiding, is de herstructurering compleet.

“We hadden natuurlijk wat tijd nodig om erin te komen, maar ik denk dat nu we mijn management team hebben staan, met James als Technisch Directeur en de interne promotie van Piers Tynne als Operations Director, plus Andrea op het circuit als Performance Director en Paul James als de team manager, hebben we een belangrijke stap gezet.”

“Nu ik de teamleiding compleet heb, is het nu van belang dat we een visie ontwikkelen van waar we als organisatie naar toe willen.”

McLaren staat na twaalf races behoorlijk comfortabel op de vierde positie in het Constructeurskampioenschap, na een zesde klassering in 2018 een duidelijke stap vooruit. Die positie is echter niet alleen toe te schrijven aan de auto, stelt Seidl.

“We staan op P4, wat op dit moment geweldig is, maar dat was niet alleen door de prestaties van de auto”, stelt hij, “de prestatie van de auto bracht ons gemiddeld tussen P4 en P6-7.”

“Maar we hebben andere categorieën waarin we ook behoorlijk competitief zijn, zoals de starts, pitstops, goede strategische besluiten en goede coureurs waardoor we goede punten konden scoren, terwijl andere teams in het middenveld het wat moeilijker hebben. Wij zaten op een of andere manier steeds tussen P4 en P6 en andere teams hadden meer ups en downs.”

F1-Planet.com