Home » Actueel » Mekies: “Leclerc explodeert in elk opzicht”

Mekies: “Leclerc explodeert in elk opzicht”

Ferrari is diep onder de indruk van de groei en verrichtingen van Charles Leclerc. De 21-jarige Monegask voegde zich in de afgelopen winter als racecoureur bij de roemruchte Scuderia, moest zich weren tegen kritiek van critici die stelden dat hij te vroeg werd gepromoveerd naar het raceteam, maar Leclerc zou hen al heel snel de mond snoeren.

Sinds de start van het seizoen zette zijn groei onmiskenbaar door. Hij stond in de laatste acht races zes keer op het podium en domineerde de Grands Prix van België en Italië, waar hij zijn eerste overwinningen kon bijschrijven.

Ferrari’s Sporting Director Laurent Mekies stelt dat Leclerc hem op dagelijkse basis blijft verbazen.

“Charles is enorm gegroeid sinds de start van het seizoen en hij groeit nog steeds”, zei Mekies na de uiterst succesvolle races in Spa-Francorchamps en Monza.

“Wat opvallend is, is dat hij in elk opzicht van wat een coureur maakt, is geëxplodeerd, of dat nu zijn gevoel achter het stuur is of de manier waarop hij omgaat met het team.”

“Als het gaat om pure snelheid, hebben we eerder dit jaar al gezien dat hij steeds incrementele stappen vooruit maakt, gemiddeld elke twee of drie races. Hetzelfde geldt voor zijn begrip van de auto en wat hij nodig heeft.”

Mekies ziet veel gelijkenissen met een coureur waarmee hij eerder in zijn carrière werkte.

“Hij doet me denken aan Sebastian [Vettel] toen hij begon bij Toro Rosso”, stelt hij, “het is dezelfde explosie.”

“Zijn manier van denken is een van zijn grootste sterktes. Alles wat je maar hoeft te doen, is luisteren naar zijn radiocommunicatie om hiervan overtuigd te worden. Charles heeft een geweldige mentale kracht en een natuurlijk talent om elke soort druk te weerstaan, maar bovenal zijn het zijn menselijke kwaliteiten.”

Mekies ziet in Leclerc zonder twijfel een toekomstig wereldkampioen.

“Er zijn geen limieten voor Charles”, zegt hij daarover, “als we hem in de positie kunnen brengen om voor de titel te strijden dit seizoen, dan zal hij dat doen.”

F1-Planet.com