Home » Actueel » Mercedes behoudend in bandenkeuze Singapore

Mercedes behoudend in bandenkeuze Singapore

Mercedes AMG F1 Team is van alle teams het meest behoudend geweest in haar bandenkeuze voor de Grand Prix van Singapore, die in het weekend van 20 tot 22 september wordt verreden in het Marina Bay kwartier. Dat blijkt uit de individuele compoundselecties die Pirelli op dinsdag heeft gepubliceerd.

Pirelli neemt naar Singapore de drie zachtste compounds uit haar bereik mee. De bandenfabrikant heeft dit jaar vijf verschillende droog-weer compounds – van hard naar zacht C1 tot en met C5 – die afwisselend in een opvolgende combinatie worden meegenomen naar de Grands Prix. In Singapore is de C3 de harde compound, de C4 de medium en de C5 de soft.

Coureurs hebben per race 13 sets banden tot hun beschikking, waarvan ze er 10 naar eigen inzicht kunnen selecteren. Daarnaast hebben ze drie verplichte sets – één van elke compound waarvan de hard en medium worden gereserveerd voor de race en de soft voor Q3 in de kwalificatie.

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hebben voor de Grand Prix 8 sets van de soft, 3 sets van de medium en 2 sets soft. Ferrari was iets offensiever met voor zowel Sebastian Vettel als Charles Leclerc 8 sets soft naast 3 sets medium en 1 set hard.

Red Bull Racing heeft voor Max Verstappen en Alexander Albon de opmerkelijke keuze gemaakt om naast 10 sets soft 2 sets van de harde band te selecteren, maar slechts één set van de medium. Diezelfde strategie werd gekozen door Racing Point-coureurs Sergio Pérez en Lance Stroll. Bij Renault heeft Nico Hülkenberg ook voor die combinatie gekozen. Daniel Ricciardo heeft naast 10 sets soft 2 sets medium en alleen de verplichte set hard.

Alle compoundselecties voor Singapore op een rij:

F1-Planet.com