Home » Actueel » Mercedes behoudend in bandenkeuze voor Hongarije

Mercedes behoudend in bandenkeuze voor Hongarije

Mercedes AMG is behoudend geweest in haar bandenkeuze voor de Grand Prix van Hongarije, zo blijkt uit de individuele compoundselecties die Pirelli op dinsdag heeft onthuld. De regerend constructeurskampioen spreidt van alle teams haar kansen het meest over de drie compounds die Pirelli voor het weekend beschikbaar stelt.

De bandenfabrikant neemt uit haar bereik van vijf compounds (C1 tot en met C5) de drie compounds uit het midden van haar aanbod mee naar Boedapest. De C2 is in Hongarije de witte P Zero Hard, de C3 is de gele P Zero Medium en de C4 is de rode P Zero Soft. De coureurs hebben gedurende het weekend 13 bandensets tot hun beschikking, waarvan drie sets verplicht moeten worden aangehouden: één van elke compound, waarvan de medium en hard voor de race en de soft voor Q3 van de kwalificatie.

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas selecteerden van hun 13 sets ‘slechts’ 8 sets van de Soft. Hamilton heeft daarbij 3 sets Medium en 2 sets Hard. Bottas heeft 4 sets Medium en alleen de verplichte set Hard.

Die keuze is behoudender dan die van de coureurs van Ferrari en Red Bull Racing, die elk 9 sets Soft hebben. Charles Leclerc, Max Verstappen en Pierre Gasly hebben daarnaast 3 sets Medium en alleen de verplichte set Hard. Sebastian Vettel heeft één set extra van de Hard ten koste van één set Medium.

De meest aanvallende strategie is er bij Renault-coureur Nico Hülkenberg, Toro Rosso’s Daniil Kvyat en Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi. Zij hebben ieder 10 sets Soft naast 2 sets Medium en 1 set Hard. Hun teamgenoten hebben eveneens 10 sets Soft, maar een extra set Hard ten koste van één set Medium.

Alle bandenstrategieën voor de Grand Prix van Hongarije op een rijtje:

 

F1-Planet.com