Home » Actueel » Mercedes behoudt Bottas voor 2020

Mercedes behoudt Bottas voor 2020

Valtteri Bottas rijdt ook in 2020 voor Mercedes AMG F1 Team. Dat heeft Mercedes op donderdag bevestigd. Het team moest voor haar rijdersduo kiezen tussen Bottas en reservecoureur Esteban Ocon om als teamgenoot van Lewis Hamilton uit te komen. Ocon is al jarenlang aan Mercedes verbonden als juniorcoureur, maar belandde aan het einde van 2018 op de reservebank toen hij er niet in slaagde bij een van de andere teams een stoeltje te bemachtigen. Als reservecoureur is de Fransman dit jaar nauw betrokken bij de ontwikkeling van de W10 en de verrichtingen van het team gedurende het weekend en hij hoopte daar in 2020 de vruchten van te plukken.

Mercedes evalueerde beide coureurs nadrukkelijk, maar nam uiteindelijk geen risico’s met haar line-up. Nu zowel Ferrari als Red Bull Racing de druk op de regerend kampioen opvoert, realiseerde Mercedes zich de waarde van een ervaren coureur. Bottas presteerde in de eerste seizoenshelft bovendien aanzienlijk beter dan in het afgelopen jaar.

“Voor 2019 hebben we Valtteri de uitdaging gegeven om nog sterker terug te komen dan we van hem zagen in het eerste deel van 2018 en dat is hem gelukt met een aantal heel indrukwekkende prestaties in de eerste races van dit jaar”, stelt teambaas Toto Wolff.

“Ook al is het zijn meest succesvolle eerste helft van een kampioenschap geweest, is hij hongerig naar meer en vastberaden om te blijven verbeteren en zijn niveau te verhogen. Dat is de instelling die we van al onze teamleden willen zien.”

“De resultaten die we samen met Valtteri hebben bereikt zijn geen toeval: hij is integraal onderdeel geweest van ons kampioenschapssucces in de afgelopen twee seizoenen. Zijn teamwork met Lewis is exemplarisch en hij heeft echt karakter getoond in hoe hij omging met teleurstellingen.”

“Ik ben heel blij dat hij ten minste nog een seizoen bij het team blijft en we kijken ernaar uit om hem de lat nog verder te zien verhogen.”

Bottas was heel blij met zijn contractvernieuwing.

“Ik ben heel blij en trots dat ik voor een vierde seizoen onderdeel zal zijn van het team en wil elk teamlid en de directie van Mercedes bedanken voor hun vertrouwen en geloof in mij”, stelt de 30-jarige Fin, “mijn prestaties zijn elk jaar steeds beter geworden en dit is een geweldige manier om de tweede helft van 2019 te kickstarten.”

“Mijn doel is om wereldkampioen Formule 1 te worden. Ik geloof dat op papier en op basis van mijn ervaring met het team, Mercedes de beste optie voor mij is om dat doel in 2020 te behalen.”

“We hebben dit seizoen 9 races te gaan dit seizoen en ik ben erop gebrand om me bij elk daarvan te blijven verbeteren. Nu zijn al mijn gedachten bij Spa en het afleveren van een sterke prestatie met het team in dit weekend.”

Mercedes heeft als gevolg van haar keuze voor Bottas in 2020 Esteban Ocon vrijgesteld van zijn contract na dit seizoen. De Fransman tekende een contract bij Renault, waar hij in 2020 de teamgenoot wordt van Daniel Ricciardo.

F1-Planet.com