Home » Actueel » Mercedes betwijfelde of Hamilton kon starten en finishen

Mercedes betwijfelde of Hamilton kon starten en finishen

Mercedes AMG F1 Team had kort voor de Grand Prix van Canada grote twijfels of Lewis Hamilton de race wel zou kunnen starten, laat staan finishen. Bij de auto van de Engelsman werd daags voor de race een olielek in het hart van de power unit ontdekt. Door de parc fermé regels moest het team noodgedwongen wachten tot 10.00 uur op zondagochtend – 5 uur voor de start van de race – toen de avondklok werd opgeheven.

Normaal gesproken kost het een team zo ‘n zes uur om de volledige achterkant en power unit te demonteren om een hydraulisch lek zo diep in de motor te verhelpen. Het lukte Mercedes uiteindelijk in 2,5 uur. Kort voor de start was er echter opnieuw een tegenvaller. Op weg naar de grid klaagde Hamilton over de remdruk op het rempedaal. Het team zou het systeem op de grid aanpassen, maar wist niet zeker of het issue met die inzet was verholpen.

Het team vreesde bovendien tijdens de race voor de power unit nadat die het in de derde vrije training met veel geweld begaf achterin de Racing Point van Lance Stroll. Het was het eerste weekend van de Phase 2 upgrade en Mercedes vreesde na dat incident nog meer motorschade.

Tot overmaat van ramp had een deel van het team te kampen met fysieke ongemakken.

”Wat een overwinning lijkt, was een heel zwaar weekend voor het team”, zei teambaas Toto Wolff na afloop, “we hadden een auto die in een miljoen stukjes was door een hydraulisch lek.”

“We wisten niet zeker of we er wel mee zouden kunnen racen en of die de finish zou halen. Vervolgens kampte het halve team met de griep. Dat ziet niemand, maar het was een kwestie van doorzetten.”

“We hadden de motor die zich opblies bij de auto van Lance [Stroll], waarvan we niet wisten of dat ons zou raken. Over het geheel was het een van de moeilijkste raceweekends die ik me kan heugen, ook al zag het er van buitenaf helemaal niet zo uit.”

Uiteindelijk bleven motorproblemen uit, maar de ronden lange klopjacht van Lewis Hamilton zorgde diverse keren voor stress aan de pitmuur door oplopende temperaturen. In de slotfase wilde de Engelsman bovendien aanzetten om te proberen Sebastian Vettel op het circuit te passeren en daarmee te laten zien dat hij geen tijdstraf van de Duitser nodig had om de race te winnen.

”Ik denk dat hij een punt wilde maken dat hij hem kon inhalen op het circuit en kon zeggen: ‘ik heb op de baan gewonnen’, in plaats van te winnen door een vijf-seconden tijdstraf,”

”Dat wilde hij. Ik wist dat, maar ik was er niet door op m’n gemak, want de remmen raakten oververhit, maar ik denk dat het het gedrag van een racer was en het besluit van een racer.”

F1-Planet.com