Home » Actueel » Mercedes conservatief in bandenkeuze voor Brazilië

Mercedes conservatief in bandenkeuze voor Brazilië

Mercedes AMG F1 Team is opvallend conservatief geweest in haar bandenkeuze voor de Grand Prix van Brazilië, die van 15 tot 17 november wordt verreden in de hoofdstad São Paulo. Dat blijkt uit de individuele compoundselecties die Pirelli op dinsdag publiceerde.

De Italiaanse bandenfabrikant neemt naar het Autodromo Jose Carlos Pace de drie hardste compounds uit haar bereik mee (C1-C5). De C1 is in Brazilië de harde band, de C2 de medium en de C3 de soft. De coureurs hebben in totaal 13 sets banden tot hun beschikking, waarvan drie verplicht moeten worden aangehouden – de harde en medium voor de race en de zachte voor Q3 in de kwalificatie. De overige tien sets konden de coureurs naar eigen inzicht selecteren uit de beschikbare compounds.

Wat blijkt is dat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas meer dan hun concurrenten de keuze hebben verdeeld over de zachte en de medium band. Beide hebben 8 sets van de zachte band. Hamilton heeft daarnaast 4 sets medium en alleen de verplichte set hard. Bottas heeft 3 sets medium en 2 sets hard. Alleen de coureurs van McLaren kozen dezelfde behoudende strategie.

De coureurs van Ferrari en Red Bull Racing kozen alle voor 10 sets soft naast 2 sets medium en de verplichte set hard. Die keuze was er ook voor de coureurs van Renault, Haas en Racing Point.

Alle individuele compoundselecties voor de Grand Prix van Brazilië op een rij.

F1-Planet.com