Home » Actueel » Mercedes draagt zesde constructeurstitel op aan Lauda

Mercedes draagt zesde constructeurstitel op aan Lauda

Het Mercedes AMG F1 Team heeft haar zesde constructeurstitel op rij opgedragen aan de in mei overleden Niki Lauda. Lauda stond als Niet-Uitvoerend Voorzitter van het team aan de basis van de successen en was vanaf zijn ziekbed tot aan zijn overlijden nog nauw betrokken bij de verrichtingen van het team.

Het team had dankzij de overwinning van Valtteri Bottas en de derde plaats van Lewis Hamilton in Suzuka voldoende punten om voor het zesde opeenvolgende jaar de titel bij de constructeurs in de wacht te slepen.

“Wij willen deze opdragen aan Niki, want hij is vanaf het begin van de reis zo’n belangrijk onderdeel geweest van het team en zijn pure aanwezigheid was altijd zo belangrijk en met de mix van steun en druk was hij gewoon een heel bijzonder persoon”, zei teambaas Toto Wolff.

“Toen we zes of zeven jaar geleden aan deze reis begonnen, wilden we op regelmatige basis races winnen en daarna vechten voor een kampioenschap. En zes jaar later is het het zesde kampioenschap op rij.”

“Ik ben zo blij voor iedereen die betrokken is en er is achter de schermen heel veel en heel hard werk geweest, heel veel pijn, pijnlijke momenten, maar als team zijn we altijd in staat geweest om onszelf te herpakken.”

“Uiteindelijk leren we van onze pijnlijke ervaringen. Dit team is zo sterk geworden, omdat we echt in staat zijn geweest om onze handen op te steken als het niet goed ging – zoals vanochtend [in de kwalificatie] en dat is iets waar we aan moeten blijven werken.”

Om Lauda te gedenken werd bij de viering van het behalen van de titel het hem zo kenmerkende rode petje op de bokaal van de winnende constructeur gelegd.

De Grand Prix van Japan was geen gemakkelijke voor het team. Mercedes moest reageren op de offensieve strategie van Ferrari dat Sebastian Vettel als eerste naar de pits haalde en hem opnieuw op zachte banden uitrustte. Het team moest vervolgens besluiten hoe ze de strategie zou bepalen voor haar beide coureurs.

“Er waren heel veel lastige beslissingen in deze race’, zei Wolff, “ik denk dat het besluit om Lewis aan het einde nog een keer te laten stoppen een 50-50 besluit was.”

Wolff stelt dat als ze zou hebben besloten om Hamilton buiten te houden, het team met het dilemma kwam te zitten dat ze de coureurs moest vragen om de posities te wisselen.

“We hadden hem buiten kunnen laten en de coureurs kunnen vragen om de posities te wisselen om de overwinning terug te geven en onszelf misschien beschermd hebben tegen Sebastian [Vettel[, maar aan de andere kant hadden we Vettel misschien niet kunnen tegenhouden.”

“Dus stoppen en hem een nieuwe set banden geven was het besluit dat we namen en op dat moment voelde dat als het juiste besluit.”

Hamilton was na afloop niet blij dat hij nog een tweede keer naar de pits werd geroepen. De Engelsman dacht dat, als hij het van tevoren had geweten, beter had kunnen afkoersen op een één-stop-strategie.

“Met betere begeleiding was me dat waarschijnlijk wel gelukt”, zei Hamilton na afloop, “ze zeiden dat ik een twee-stop zou doen omdat de slijtage zo hoog was, dus de richting die me werd gegeven als het gaat om het dichten van het gat naar Seb… Elke keer als ik het gat dichtte, gebruikte ik behoorlijk veel van de banden.”

“Op de manier waarop ik ze gebruikte had ik  asoluut niet tot het einde kunnen doorrijden. Als me vanaf het begin was verteld dat ik voorzichtig moest zijn en ze moest managen, dan was me dat misschien wel tot het einde gelukt.”

De constatering dat hij na de pitstops verder achterop raakte, was een vervelende, stelde hij.

“Als je twee keer zo ver achterop terugkomt als daarvóór, dan is dat frustrerend”, gaf hij toe, “ik kan dat niet zien en ben me er niet bewust van als ik naar buiten kom en zie dan ineens dat ik nog eens 10 seconden heb verloren.”

F1-Planet.com