Home » Actueel » Mercedes en Ferrari sturen aan op uitstel besluit 2021-reglementen

Mercedes en Ferrari sturen aan op uitstel besluit 2021-reglementen

Leidende F1-teams Mercedes en Ferrari hebben in de afgelopen weken aangestuurd op een uitstel van het besluit over de definitieve F1-reglementen voor 2021. Een door de FIA en F1 Group voorgesteld pakket van Technische, Sportieve en Financiële reglementen circuleerde in de afgelopen dagen bij de teams voor een besluit dat volgens de geldende afspraken uiterlijk eind juni genomen zou moeten worden.

Mercedes en Ferrari stellen nu echter dat een aantal zaken in de reglementen nog nadere verfijning nodig hebben voor ze kunnen worden afgetekend. Zij sturen nu aan op een uitstel van vier maanden, tot de vergadering van het World Motor Sport Council van eind oktober. Daarvoor is dan wel unanieme instemming van alle teams voor nodig.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto stelt dat de huidige conceptreglementen nog te “groen” zijn om te kunnen worden geaccepteerd en er te weinig tijd resteert binnen de originele tijdslijnen om ze te verfijnen.

”Er wordt gesuggereerd dat we wat betreft de doelstellingen in principe allemaal op een lijn zitten”, zei Binotto in Montreal, “maar de tijd is bijna om en we liggen denk ik achter op schema wat betreft de mijlpalen.”

”De reglementen zijn pas een paar dagen geleden gepubliceerd en ze zijn echt nog heel “groen”. Er is niet genoeg om over te stemmen. Dus ik denk dat het het juiste besluit was om alles uit te stellen.”

Mercedes-teambaas Toto Wolff stelt dat nog niet alle teams hebben ingestemd met het uitstel.

”Ik denk dat er een aantal teams is dat nog niet klaar is om de reglementen af te tekenen. Zij willen ze nog bijstellen.”

”Wij hebben het document [voor uitstel] ondertekend. We hebben de FIA gezegd dat wij ermee akkoord zijn en een uitstel van de deadline onder de Internationale Sporting Code ondersteunen. Die is normaal gesproken 18 maanden voorafgaand aan de wijziging.”

F1-Planet.com