Home » Actueel » Mercedes kondigt organisatiewijzigingen aan

Mercedes kondigt organisatiewijzigingen aan

Mercedes AMG F1 Team heeft op donderdag organisatorische wijzigingen aangekondigd in de structuur van het technische team. Na ruim vijf jaar van successen van het team wordt het stokje in diverse leidende posities overgedragen. Mercedes hoopt met een nieuwe structuur klaar te zijn voor drukke jaren als de F1 toewerkt naar een nieuw decennium

Engineering Director Aldo Costa heeft besloten terug te treden uit zijn rol en zal vanaf 2019 alleen nog als technisch adviseur aan het team verbonden zijn. De Italiaan, die sinds 2011 voor Mercedes werkt, hoopt zo meer tijd met zijn familie in Italië door te kunnen brengen.

Vanuit het team van Costa groeien een aantal mensen door naar het leadership team. Hoofdontwerper John Owen treedt toe tot dat team dat wordt geleid door Technisch Directeur James Allison.

Performance Director Mark Ellis treedt terug uit zijn positie en neemt vanaf 2019 een sabattical. Hij wordt eind 2018 opgevolgd door de huidige Chief Vehicle Dynamics Loic Serra.

In de komende maanden zullen de vertrekkend leiders een transitietraject inzetten om hun verantwoordelijkheden over te dragen aan hun opvolgers. Het team hoopt met deze proactieve wisseling van de wacht de kwaliteiten in het team door te laten groeien en de leiders van de toekomst verder te ontwikkelen.

“Dit is een belangrijk moment voor ons team en een geweldige kans”, zegt teambaas Toto Wolff, “wij hebben heel vaak gezegd dat je een succesvolle organisatie niet kunt bevriezen. Het is een dynamische structuur en ik ben er trots om dat we het stokje gladjes kunnen overdragen naar de nieuwe generatie leiders in het team. Wij zijn vele maanden in gesprek geweest met zowel Mark als Aldo over hoe we deze transitie het beste vorm kunnen geven en hun opvolgers de ruimte te geven.”

“Ze zouden als persoonlijkheden niet meer kunnen verschillen, maar ze hebben allebei die verschillen gerespecteerd en hun nalatenschap bij Mercedes zal de tand des tijds doorstaan. Sinds de vroege dagen vanaf 2013 hebben Aldo en ik vele keren gedineerd in Oxford, beide als Europeaanse expats en we hebben vorig jaar een paar geweldige dagen gehad in de auto bij de Mille Miglia. Ik heb niet alleen een ongelooflijk mens, maar ook iemand leren kennen die me zoveel heeft geleerd over de Formule 1 en de nederigheid die erbij hoort om succesvol te zijn.”

“Wat Mark betreft, toen we elkaar voor het eerst ontmoetten konden we ons niet voorstellen welke successen we samen zouden behalen. Hij is een sparring partner geweest in de puurste zin van het woord en ik zal hun gepassioneerde discussies met hun gedeelde passie voor het team en gedreven door de ultieme wil om te winnen. Mark en Aldo hebben beide geholpen om de timing en vorm van deze veranderingen mede te bepalen en de toekomst van het team ziet er stralend uit met John, Loic en ons hele technische leadership onder leiding van James.”

F1-Planet.com