Home » Actueel » Mercedes lanceert W10

Mercedes lanceert W10

Mercedes AMG F1 Team heeft op woensdag haar nieuwe auto voor het Wereldkampioenschap van 2019 gepresenteerd: De W10 en die kreeg direct z’n shakedown op Silverstone.

De W10 is evenals zijn generatiegenoten fors ingeperkt door de reglementen, die eenvoudiger voorvleugels en een opgeschoond bargeboardregime vereisen.

Het team hoopt met de nieuwe aanwinst haar beide wereldtitels te kunnen verdedigen. Teambaas Toto Wolff stelt echter dat zijn team op voorhand niets voor gegeven aanneemt.

“Het seizoen 2019 zal een nieuwe uitdaging worden voor ons allemaal”, stelt Wolff, “de reglementen zijn behoorlijk substantieel veranderd. We moeten vanaf nul beginnen, we moeten onszelf weer bewijzen – tegen onze eigen verwachtingen en tegen onze tegenstanders.”

“We beginnen het seizoen met nul punten, dus we nemen niets voor lief en er is absoluut geen gevoel dat we vooraan horen te staan. Sterker nog, met de reglementswijzigingen kan elk team een gooi doen naar de titel en we zien ze alle als een potentiële bedreiging.”

Het team heeft zich erop gericht om de W10 zo uit te rusten dat die beter omgaat met de banden dan zijn voorganger. De bandenslijtage was bij uitstek de achilleshiel van de W09.

Technisch Directeur James Allison stelt dat dat probleem zijn team in het afgelopen jaar veel hoofdbrekens bezorgde.

“De handling van de W09 was een grote verbetering ten opzichte van de wat eigenaardige W08. We waren competitief op circuits waar we het in voorgaande jaren moeilijk hadden.”

“Niettemin waren we met die verbetering nog niet zo goed als een aantal van onze tegenstanders in het goed houden van de prestaties van de achterbanden.”

“We hebben hard gewerkt aan de wielophanging en aërodynamische karakteristieken om een auto af te leveren die veel vriendelijker is voor de banden – vriendelijk genoeg, hopen we, om ons in staat te stellen om in alle fasen van de race en op alle circuits van de kalender competitief te zijn.”

Mercedes bouwde een volledig nieuwe power unit voor het seizoen 2019. Hoofd Power Units Andy Cowell stelt dat het merk inzet op een effectievere verbranding en verbeterde koeling.

“We hebben aanpassingen gedaan aan de koelingsarchitectuur van de power unit, wat ons hopelijk een aërodynamisch voordeel brengt op de auto en ook efficiëntievoordelen brengt voor de power unit, dus hopelijk winnen we zowel met het chassis als met de power unit terrein.”

“We hebben stappen gezet om de efficiëntie van de verbranding en het ERS-systeem. Het huwelijk tussen de turbo en de MGU-H, de inverter, de cellen en de MGU-K, dat hele systeem kan nu efficiënter werken en helpen met energieafgifte gedurende een race.”

Cowell is er nog niet zeker van dat Mercedes in alle gevallen de extra toegestane kilo’s brandstof (het maximum stijgt van 105 naar 110 kg) zal gaan benutten.

“Als je een efficiënte motor hebt met efficiënte aërodynamica en je bent bereid om een klein beetje lift and coast toe te passen, dan heb je de mogelijkheid om de race te starten met minder dan 110 kg.”

“Voor elke 5 kilogram gewicht die je bespaart, win je 0,2 seconde per ronde, dus er is een natuurlijke motivatie om de race iets lichter te starten.”

“Er is nog steeds een competitief voordeel te halen uit het bouwen van een efficiënte auto – zowel de power unit als aërodynamica – en slim racen om ervoor te zorgen dat je bij de start van de race goede snelheid hebt, maar ook gedurende de race.”

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas reden elk enkele tientallen ronden met de nieuwe W10 tijdens wat formeel een filmdag is, een dag waarop teams voor commerciële doeleinden, bijvoorbeeld voor het maken van foto’s en video’s het circuit op mogen voor een maximum van 100 kilometer.

F1-Planet.com