Home » Actueel » Mercedes legt oorzaak uit van Hamilton’s hydraulisch probleem

Mercedes legt oorzaak uit van Hamilton’s hydraulisch probleem

Mercedes AMG F1 Team heeft in haar post-race video de oorzaak uitgelegd van het hydraulisch probleem aan de auto van Lewis Hamilton. Het team ontdekte op zaterdagavond een olielek in de power unit, maar moest door de parc fermé-regels tot zondagochtend wachten voor ze het probleem kon aanpakken. Er volgde een race tegen de klok.

”We hadden wat problemen met de auto van Lewis voor de race en dit werd duidelijk na de kwalificatie”, vertelt Trackside Engineering Directeur Andrew Shovlin.

”We hebben de vloer eraf gehaald, zagen dat er wat olie op de vloer lag, dus er was ergens een lek. We konden ook in de data zien dat we wat hydraulische druk aan het verliezen waren.”

”Het probleem is dat de auto’s ‘s avonds in parc fermé staan. We mogen ze niet aanraken of nader onderzoeken.”

”Dus dat onderzoek werd verplaatst naar zondagochtend als we weer bij de auto’s mogen en de monteurs eraan mogen werken.”

“Toen werd duidelijk dat het team voor een serieuze taak stond, een waarbij we de power unit moesten verwijderen om het onderdeel in het hydraulisch systeem te vervangen.”

”Gelukkig werd de diagnose vroeg genoeg gesteld om het team het vertrouwen te geven dat het op tijd kon worden opgelost, hoewel er geen ruimte voor fouten was.”

”We moesten de power unit eruit halen, We traceerden het lek tot de regelaar van de gastoevoer en hebben toen een verzoek gedaan bij de FIA om de gastoevoerregelaar en wat bijbehorende hydrauliek te vervangen.”

”Maar dat was een behoorlijke klus. Er komt heel veel bij kijken. En het was behoorlijk krap om Lewis’ auto op tijd klaar te hebben voor de start van de race.”

“We zijn behoorlijk blij dat we het werk in die tijd kunnen doen. Het probleem als je een onbekend probleem of lek hebt is dat je niet weet hoe lang het gaat duren om het te vinden, te identificeren. Maar het lukte om de auto weer in elkaar te zetten.”

“Het risico was dat als we de motor dan weer aanzetten, we een nieuw probleem zouden vinden. Als we de motor er weer uit zouden moeten halen, zouden we tijd tekort komen en misschien de start van de race niet halen.”

”Maar er is geweldig werk verricht door alle betrokken monteurs en we kregen de auto gelukkig weer op tijd terug in elkaar en hebben de race met succes kunnen finishen.”

F1-Planet.com