Home » Actueel » Update: Mercedes ontdekt hydraulisch lek bij auto Hamilton

Update: Mercedes ontdekt hydraulisch lek bij auto Hamilton

Mercedes AMG heeft laat op zaterdagavond in Montreal last minute een hydraulisch lek ontdekt op de auto van Lewis Hamilton. De Engelsman kwalificeerde zich op zaterdag als tweede voor de Grand Prix van Canada. De auto bevond zich in parc fermé condities, waardoor het team pas vanaf zondagochtend aan het euvel kon werken.

Beelden van de Mercedes pitbox op zondag toonden dat het team de vloer had verwijderd en de achterkant van de Mercedes nummer 44 had blootgelegd om het probleem te verhelpen.

De reglementen staan toe dat een probleem wordt verholpen, maar dat blijft alleen straffeloos als het team daarbij geen verzegelde onderdelen van de power unit hoeft te vervangen. Mocht dat wel noodzakelijk zijn, dan zal de coureur vanuit de pits moeten starten.

Een woordvoerder van het team bevestigde het probleem en stelde dat het team bezig was om het te verhelpen.

”We hebben de bron van het probleem geïdentificeerd nadat de auto uit parc fermé kwam en zetten hem nu weer in elkaar. We denken dat we op tijd klaar zullen zijn.”

UPDATE:

19.27 u.  Het team heeft de werkzaamheden afgerond. Het lek zat diep in het hart van de power unit en de gehele power unit moest worden ontmanteld om het lek te verhelpen. Het probleem is door het team uiteindelijk in 2,5 tot 3 uur verholpen, waar er normaal gesproken zeker 6 uur mee gemoeid. is.

F1-Planet.com