Home » Actueel » Mercedes ontkent invloed op aanpassing banden

Mercedes ontkent invloed op aanpassing banden

Mercedes AMG heeft ontkend dat ze een aandeel heeft gehad in Pirelli’s besluit om de banden voor de Grand Prix va  Spanje aan te passen en ze uit te voeren met een dunner loopvlak. Nadat tijdens de vrije trainingen al bleek dat dat Mercedes net het missende puzzelstukje in haar verwoede zoektocht naar grip en stabiliteit bezorgde, werd in het paddock al snel met argusogen gekeken naar de constructeurskampioen, die de bandenfabrikant volgens zeggen zou hebben beïnvloed om de banden meer naar haar hand te zetten.

Ferrari en Red Bull Racing hadden op de nieuwe banden beduidend meer moeite om grip te vinden. Red Bull’s Dr. Helmut Marko suggereerde daarop al snel dat er achter de schermen zou zijn gelobbyd door Mercedes..

“Als je tegelijkertijd een team en een fabrikant bent, dan kun je dat doen [Pirelli beïnvloeden]”, zei Marko, “Wij produceren energiedrankjes, natuurlijk hebben wij veel minder invloed dan de fabrikant van personenauto’s.”

Mercedes-teambaas Toto Wolff ontkent met klem dat zijn team Pirelli zou hebben overgehaald om de banden aan te passen.

“Het is niet de eerste keer dat de doctor spoken ziet”, reageerde Wolff schamper op de suggesties, “Er waren problemen met blaarvorming tijdens de wintertests, zelfs bij Red Bull. De achterkant zag eruit als een vulkanisch landschap, dus Pirelli verbeterde de banden. Het is een slechte zaak als banden exploderen.”

“Het is echt onzin. Echt alle teams hadden last van blaarvorming tijdens de tests in Barcelona. Red Bull, Ferrari, wijzelf en ik denk McLaren ook. De banden zouden het niet hebben volgehouden in de race.”

“En de buiten- en baantemperaturen waren arctisch. Om die reden heeft Pirelli de dikte van de band aangepast, om blaarvorming te voorkomen en daar zijn ze heel succesvol in geweest, want we hebben het vandaag op geen enkele auto gezien.”

“Dus ik weet niet waar het gerucht ineens vandaan komt dat wij Pirelli en de FIA zouden hebben beïnvloed om de banden aan te passen. Ik heb nog nooit gezien dat zoiets werkte.  Waarom zouden ze dat doen?”

Wolff is niet onder de indruk van de aantijgingen en stelt dat de concurrentie zich met zulke beweringen een slechte verliezer toont.

“Het is erg zwak als je een slecht weekend hebt en dan gaat klagen. Wij kijken altijd als eerste en voornamelijk naar onszelf als wij problemen hebben.”

Wolff gaf in Barcelona wel toe dat het werken van de banden een belangrijke rol speelde in de verbeterde performance van het team. Die hadden een grotere aandeel dan de upgrades, erkent hij.

“Ieder team heef upgrades meegebracht, maar in de F1 is het nooit zo dat je een upgrade op de auto zet en die ineens een halve seconde sneller is. Iemand die dat zegt, begrijpt er niets van. Het gaat erom dat je marginale verbeteringen aanbrengt op de auto en ze laat werken.”

“Ik denk niet dat we een stap hebben gezet waardoor de auto plotseling is getransformeerd. We hadden vandaag gewoon de auto en de banden in het juiste kader en dat zullen we voor de komende races moeten repliceren.”

“Het is niet zo dat je aërodynamische onderdelen op de auto zet en dan plotseling het gedrag verandert.”

Pirelli ontkende in Barcelona met klem dat ze de oren had laten hangen naar de wensen van Mercedes.

 

admin