Home » Actueel » Mercedes presenteert de W09

Mercedes presenteert de W09

Mercedes AMG F1 Team heeft op donderdag na afloop van de shakedown test op Silverstone de nieuwe W09 officieel gepresenteerd. Het team benutte het volledige pitcomplex voor de onthulling van de nieuwe auto. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en teambaas Toto Wolff toonden de W09 aan de verzamelde pers.

“Het is altijd een heel spannende tijd, omdat alles wat ontworpen is nu samenkomt en tot leven komt”, stelt teambaas Toto Wolff, “het gaat nooit volledig feilloos of soepel als je de grenzen probeert op te zoeken. We hebben een goede winter gehad, zou ik zeggen, geen echt drama, maar het was hard werken voor iedereen in het team.”

Hoe hard is gewerkt aan de totstandkoming van de W09 blijkt wel uit een aantal statistieken. Het team vervaardigde voor de W09 7.000 ontwerpen en vele tienduizenden onderdelen, waarvan er 40.000 de fase van materiaal tests bereikten.

“De winter is intens”, stelt ook Technisch Directeur James Allison, “de planners hebben duizenden planningsregels uitgezet om op te leveren, het ontwerpteam heeft een paar honderd nieuwe ontwerpen per dag moeten leveren zodat die geproduceerd konden worden. De test en ontwikkelingsgroep en het team dat de testbank runt, moeten klaar staan voor wanneer onderdelen nog heet van de machines aankomen, ze in elkaar te zetten en ze op onze interne testbank te plaatsen. Dit stelt ons in staat om met redelijke zekerheid te kunnen stellen dat alles sterk genoeg is en de juiste vorm heeft waarmee het betrouwbaar kan presteren.”

De nieuwe W09 is volgens Mercedes een volledig nieuwe auto, die wel een aantal karakteristieken van zijn voorganger, de W08, heeft behouden. Die stond, zeker in het begin van 2017 te boek als grillig en werd door het team al snel een ‘diva’ genoemd.

“Over een aantal van de karakteristieken van onze diva zijn we wel tevreden”, stelt Wolff, “de W08 was de snelste auto op de grid, scoorde het hoogste aantal pole-positions en won vorig jaar de meeste races. Dus we waren voorzichtig om niet de belangrijkste krachten van de auto te verliezen bij het oplossen van de moeilijkheden.”

“De auto van vorig jaar was nooit gemakkelijk om mee te werken”, blikt James Allison terug, “we konden onze weg gedurende het weekend vinden naar een competitieve uitkomst, maar het was nooit gemakkelijk. We hopen dat we daar wat stappen in hebben gezeten dat de auto van dit jaar duidelijker spreekt met de engineers en coureurs, zodat het duidelijker is wat we moeten doen om hem te laten werken.”

“Over het geheel bezien, is het ontwerp eleganter dan dat van vorig jaar”, stelt Allison, “de reglementen van vorig jaar waren geheel nieuw en we wisten niet zeker welke richting dat ons in zou brengen. Dus de auto van vorig jaar had in bepaalde aspecten van de auto wat ruimte om ons aan te kunnen passen als we dat noodzakelijk hadden geacht.”

“Dit jaar hebben we iets meer vertrouwen in wat we willen bereiken. We hebben ons meer kunnen committeren aan bepaalde concepten, dus we hebben een veel compacter pakket en hebben dingen meer in het extreme getrokken.”

Een grote verandering is er ook bij de M09 EQ Power + power unit, die dit jaar het equivalent van zeker zeven Grands Prix moet kunnen doorstaan nu de coureurs nog maar drie power units per seizoen tot hun beschikking hebben.

“De hoeveelheid aanpassingen aan de power unit voor dit jaar is behoorlijk hoog en gedreven door een aantal vereisten”, stelt Technisch Directeur Power units Andy Cowell, “de grootste uitdaging die we hebben is het verhogen van de duurzaamheid met de uitdaging van slechts drie motoren per coureur per kampioenschap en maar twee ERS-systemen. Dat is een toename van 40 procent in de afstand die de power unit moet kunnen doorstaan in vergelijking met vorig jaar. We hebben ons geconcentreerd op het verhogen van de levensduur van de onderdelen zonder performance te verliezen.”

Daarbij kwamen ook nog wijzigingen in de Sportieve Reglementen.

“We wilden de inrichting van de power unit aanpassen om de prestaties van de auto als geheel te verbeteren”, stelt Cowell, “we hebben heel nauw samengewerkt met onze collega’s in Brackley om te proberen te begrijpen wat de beste integratie van het chassis, transmissie en aërodynamische oppervlakken zou geven. We hebben in samenwerking met Petronas ook gewerkt aan efficiëntie bij de verbranding en het reduceren van frictie van onderdelen.”

Het team is gedurende de wintermaanden volledig intact gebleven. Mercedes kan vertrouwn op stabiliteit in het rijdersduo met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

“Valtteri heeft een geweldige start gekend in 2017, nadat hij op het laatste moment bij ons is gekomen, met als hoogtepunten Sochi en Oostenrijk”, stelt Wolff, “na de zomer werd het moeilijker, maar hij kwam sterk terug. Valtteri heeft veel geleerd, hij racet tegen de beste Formule 1-coureur van dit moment en dit tijdperk.”

“Ik wil alles wat ik vorig jaar heb geleerd gebruiken”, stelt Bottas, “dit jaar draait alles om de uitvoering en het leveren van resultaten. Voor mij is constante de sleutel. Ik had een paar heel goede races, maar daarna had ik ook races waarin ik niet op het niveau was waar ik wilde staan. Ik wil elk raceweekend op een goed niveau presteren – dat zal voor mij het doel zijn dit jaar. Ik wil absoluut vechten voor het kampioenschap.”

Lewis Hamilton begint aan 2018 om zijn vierde wereldtitel te verdedigen in zijn zesde seizoen met Mercedes AMG.

“Lewis is een ongelooflijke coureur, de beste van onze tijd”, stelt Wolff, “wat hij heeft bereikt samen met Mercedes-AMG Petronas Motorsport is opmerkelijk”, stelt Wolff, “naast zijn prestaties op het circuit is hij ook buiten de auto een belangrijk man in het team geworden.”

Hamilton hoopt de successen van de afgelopen jaren opnieuw een vervolg te geven.

“Het is moeilijk te geloven dat dit alweer ons zesde jaar samen is”, stelt Hamilton, “het voelt alsof het allemaal zo snel voorbij is gegaan. Ik herinner me de eerste keer dat ik op de fabriek kwam in Brackley voor het passen van mijn stoeltje en het is heel vreemd om je te bedenken dat het nu al zo lang geleden is. Het is een droomervaring geweest – werken met het beste team en het verlengen van mijn samenwerking met Mercedes waar ik voor het eerst een contract tekende toen ik 13 jaar was. Het is een emotionele achtbaan geweest samen.”

Hamilton denkt dat de samenwerking met Mercedes in de komende jaren nog beter kan worden.

“Mercedes is al het beste team en het blijft in kracht toenemen. De basis is heel sterk en ze zetten nu de juiste bouwblokken op hun plek voor de komende jaren. Ik denk dat het team blijft groeien en ik hoop dat ik daar zo lang mogelijk onderdeel van kan zijn.”

Mercedes zal de rol van Reservecoureur voor 2018 verdelen over GP3-kampioen George Russell en Pascal Wehrlein, die na twee seizoenen in de F1 terugkeert naar DTM.

 

F1-Planet.com