Home » Actueel » Mercedes: “Samenwerking met Racing Point anders dan Haas-Ferrari”

Mercedes: “Samenwerking met Racing Point anders dan Haas-Ferrari”

De samenwerking tussen het Racing Point F1 Team en Mercedes AMG F1 is anders van aard dan die tussen Haas F1 Team en Ferrari. Dat heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff gezegd in de officiële persconferentie van teambazen in Shanghai. Er was de laatste maanden veel te doen om het samenwerkingsmodel tussen Haas en Ferrari. Het Amerikaanse team koopt vrijwel haar volledige auto in, waarbij Ferrari leverancier is voor de volledige powertrain en de onderdelen waarvan het toegestaan is om ze in te kopen bij andere teams.

Wolff stelt dat de situatie met Racing Point een heel andere is, omdat het team uit Silverstone voort is gekomen uit het gevestigde team van Force India.

“Wij zetten geen Haas-Ferrari-model neer, want Haas was een nieuwe inschrijving, een team dat vanuit niets is gecreëerd”, zei Wolff, “deze jongens [Racing Point] bestaan al heel lang.”

“Ik zie ook niet echt wat er zo slecht is aan een Haas-Ferrari-model. Wij hebben iemand in staat gesteld om in de Formule 1 te stappen door een team op te zetten. Met de samenwerking met Ferrari is het heel goed uit de startblokken gekomen en vecht solide in het middenveld. Ik denk dat dat goed is voor de Formule 1. Ons model is heel anders om redenen die ik al aangaf. Andy [Green, Technisch Directeur Racing Poing] en zijn team weten heel goed wat ze willen bereiken met de auto. Ze hebben een solide technische groep mensen en bewegen zich in die richting. Ze zullen wat van onze infrastructuur gebruiken en we zullen zien waar zich dat naar toe beweegt voor de reglementen voor 2021. Als die eenmaal zijn vastgesteld, zullen we besluiten in welke gebieden we willen samenwerken en waar dat op basis van de reglementen mogelijk is.”

Racing Point Technisch Directeur Andrew Green bevestigde dat zijn team een deel van haar aërodynamica-ontwikkeling bij Mercedes zal uitvoeren.

“Later dit jaar gaan we puur om efficiëntieredenen naar de Mercedes windtunnel in Brackley”, stelde hij, “onze aërodynamica-afdeling is toevallig in Brackley gehuisvest. Mercedes’ windtunnel staat ook in Brackley. Het is veel gemakkelijker om te gaan testen in Brackley dan in Keulen [bij Toyota]. Dus toen ons werd aangeboden om daar te gaan testen, was het een gemakkelijke keuze.”

Racing Point maakt inclusief haar rechtsvoorganger Force India al sinds 2009 gebruik van Mercedes-motoren.

 

F1-Planet.com