Home » Actueel » Mercedes stelt Bottas duidelijke doelen voor 2019

Mercedes stelt Bottas duidelijke doelen voor 2019

Mercedes AMG F1 Team heeft coureur Valtteri Bottas duidelijke doelstellingen meegegeven voor het seizoen 2019 en die zijn niet mals. Als de Fin zijn stoeltje na het komende seizoen wil behouden, zal hij op hetzelfde niveau moeten presteren als Lewis Hamilton. Dat heeft teambaas Toto Wolff gezegd.

Bottas maakte een al-met-al teleurstellend seizoen 2018 door. De Fin begon goed aan het seizoen, maar zou door pech en wisselvalligheid in zijn prestaties, met name in de duels, geen race winnen. Gedurende het seizoen, vooral in de tweede seizoenshelft, nam het verschil met Lewis Hamilton zienderogen toe. Uiteindelijk gaf de Fin op kwalificatiesnelheid gemiddeld 0,17 seconde toe op Hamilton en werd hij in 15 van de 21 kwalificaties verslagen door zijn teamgenoot. In de races finishte hij maar drie keer voor hem.

Wolff stelt dat vooral pech Bottas in 2018 in de weg stond, maar stelt ook dat hij beter zal moeten presteren om zijn stoeltje ook na 2019 te behouden. Het team stelt hoge eisen aan haar coureurs en daar is Bottas zich maar al te bewust van.

“Valtteri weet precies waar hij volgend jaar moet staan”, zegt Wolff, “hij moet alle pech achter zich laten en op hetzelfde niveau presteren als Lewis. Dat is wat nodig is voor het jaar 2020. Hij weet dat heel goed en hij heeft het in zich.”

Wolff stelt dat Hamilton’s sterke prestaties de lat voor Bottas hoger hebben gelegd.

“Als Lewis zich verbetert, betekent dat dat Valtteri ook moet verbeteren”, stelt hij, “ik heb die verbetering de heel tijd gezien bij hem, maar je moet het wel opnemen tegen een vijfvoudig wereldkampioen.”

“Hij moet een start van het seizoen hebben waarbij hij dicht bij Lewis staat en alle andere coureurs die voor het kampioenschap strijden. Dat is wat hij nodig heeft.”

Wolff erkent dat het geen gemakkelijke opgave is waar Bottas voor staat.

“We zien nu de beste Lewis die ik in de afgelopen zes jaar en er is een reden waarom hij vijfvoudig wereldkampioen is. Het zal heel moeilijk worden om een vijfvoudig wereldkampioen op de toppen van zijn kunnen en prestaties te verslaan en Valtteri weet dat. Maar ik denk dat hij het in zich heeft.”

“Ik denk dat hij kan winnen. Hij heeft het dit jaar een paar keer bewezen, maar hij had pech of was in een positie waarin hij niet kon winnen. Ik denk dat als dat omslaat naar een positief momentum, dat hij echt voor het kampioenschap rijdt. Ik denk dat Valtteri het kampioenschap kan winnen.”

F1-Planet.com