Home » Actueel » Mercedes: “Tekort aan grip veroorzaakte slechte start Bottas”

Mercedes: “Tekort aan grip veroorzaakte slechte start Bottas”

Niet een haperende koppeling, maar een tekort aan grip heeft op zondag in de Grand Prix van Spanje de slechte start van Valtteri Bottas veroorzaakt. Dat heeft Mercedes AMG bekendgemaakt na een analyse van wat maakte dat de Fin vanaf pole aan het kortste eind trok. Hij zou Lewis Hamilton nadien niet meer achterhalen.

Bottas verzekerde na afloop dat de problemen buiten zijn invloedssfeer hadden gelegen. De koppeling hapte met tussenpozen, wat maakte dat hij matig van zijn plek kwam.

”Ik kan mezelf in de spiegel aankijken en zeggen dat het niet mijn fout was. Er was wat vreemd gedrag van de koppeling, die beet, losliet, beet en weer losliet, wat ik nooit eerder heb gevoeld. Daar verloor ik het.”

Mercedes AMG’s Head of Trackside Engineering Andrew Shovlin zegt nu echter in Mercedes’ post-race analyse dat het team de problemen toch naar een andere oorzaak heeft herleid.

“Wij geloven dat het gewoon een gebrek aan grip was aan de kant van de pole-position”, zei Shovlin, “als je naar de supportraces kijkt, daarin was het vaker wel dan niet zo dat de coureur op de tweede of zelfs derde of vierde positie een betere start had dan de coureur op pole.”

“Yeah, dat is een van de elementen”, zei hij, “je krijgt wat wielspin, de wielen slippen door. Dan slipt de koppeling. Daar zit wat interactie tussen.”

“We gaan alle data bij elkaar brengen en er eens goed naar kijken deze week om het te begrijpen.”

“Op dit moment denken we dat het nummer 1-probleem dat van de grip was en geen probleem van de auto.”

F1-Planet.com