Home » Actueel » Mercedes: “Vallen wheelgun leidde tot pitincident Bottas-Verstappen”

Mercedes: “Vallen wheelgun leidde tot pitincident Bottas-Verstappen”

Mercedes AMG heeft onthuld dat het vallen van een van de wheelguns na de pitstop van Lewis Hamilton indirect heeft geleid tot het pitincident van Valtteri Bottas en Max Verstappen in de Grand Prix van Monaco. De twee gingen zij-aan-zij door de pitstraat nadat Red Bull Racing de Nederlander pal voor de Mercedes de baan opstuurde na zijn pitstop. Ze raakten elkaar op weg naar de pituitgang en dat leidde bij Bottas tot een lekke band, waardoor hij een ronde later opnieuw naar de pits moest komen.

Het incident zou waarschijnlijk niet zijn voorgevallen als een fout met een wheelgun even daarvoor niet voor een fractie vertraging had geleid bij de pitstop van Lewis Hamilton. Het team liet beide coureurs onder de safety car in dezelfde ronde binnenkomen, waardoor Bottas zou moeten wachten tot het team de stop van Hamilton had afgerond. De stop van de Engelsman verliep soepel, maar bij het wegrijden raakte hij een wheelgun met het achterwiel en de tijd die de pitcrew nodig had om zich daarvan te herstellen, zorgde voor een kort oponthoud bij de stop van Bottas, zo onthult Mercedes in haar gebruikelijke post-race video.

Het was wat het team betreft een logische stap om beide coureurs in dezelfde ronde te laten stoppen.

“Als je in Monaco kunt stoppen onder een safety car, dan is dat echt het beste van alle werelden”, legt Mercedes’ Hoofd Strategie James Vowles uit, “vanaf ronde 11 wisten we dat we met de banden tot het einde van de race konden gaan. We geloofden dat de medium het waarschijnlijk, maar de hard het gemakkelijk zou halen, zoals tegenstanders [Sebastian] Vettel en [Max] Verstappen ook wisten.”

“Daarom kwamen zij naar binnen. Als je een dubbele safety car pitstop maakt, is het heel belangrijk om een gat te creëren tussen je auto’s zodat de eerste kan worden geholpen in de pitstraat en de tweede een gat kan creëren en er direct achteraan kan komen. En Valtteri deed dat perfect op de baan.”

“Lewis had zijn pitstop, reed naar buiten en je zou zien dat Valtteri meteen daarna binnen zou komen. En vanaf dat moment is het een directe strijd in de pitstops tussen Vettel, Verstappen en Valtteri.”

“Helaas raakte Lewis, toen hij vertrok, een van de wheelguns en het kostte ons een paar seconden om ze goed te resetten en dat kostte een paar tienden. Dat is het, maar dat is ook net wat het verschil kan maken.”

De paar tienden maakten dat Bottas weliswaar eerder op weg was dan de Red Bull van Verstappen, maar Red Bull de Nederlander na het afronden van zijn pitstop toch voor hem de baan opstuurde. Het team en de coureur zouden worden bestraft voor een unsafe release, maar Bottas zou het uitzicht op de tweede plaats verliezen door het contact en de lekke band.

“Wij hadden een paar tienden verlies in de pitstop van Valtteri, Red Bull had een heel, heel goede stop – een van de beste van het jaar van hen, en die extremen betekenden dat toen de auto’s naar buiten gingen en in de pitstraat waren, Verstappen voorbij kwam, de linkerkant van Valtteri’s auto raakte. Hij duwde de rechterkant in de muur en dat beschadigde het rechter voorwiel en dat kun je zien op deze foto.”

“Deze foto is natuurlijk van na de race. Live zien we de bandendruk en we keken daar goed naar om te zien wat er ging gebeuren. En na een paar bochten, toen Valtteri terug was op het circuit, werd duidelijk dat we een probleem hadden en druk begonnen te verliezen.”

“We moesten reageren en Valtteri weer naar binnen brengen. Als we langer hadden gewacht, was Valtteri laatste geweest. We haalden Valtteri terug naar de pits, monteerden de harde band, dat was de beste van de banden, maar dat wisten we op dat moment nog niet en hij kwam op P4 terug op de baan.”

Door de unsafe release zou Max Verstappen een tijdstraf van vijf seconden krijgen opgelegd. De Red Bull-coureur kwam weliswaar als tweede over de finish, maar omdat zowel Vettel als Bottas binnen vijf seconden van de Nederlander bleven, gingen de twee laatste podiumplaatsen achter hem naar hen.

 

 

F1-Planet.com