Home » Actueel » “Mercedes verlengt Bottas, Ocon naar Renault”

“Mercedes verlengt Bottas, Ocon naar Renault”

Mercedes AMG F1 heeft haar keuze gemaakt voor haar rijdersline-up voor 2020 en heeft er daarbij voor gekozen om het contract van Valtteri Bottas met één jaar te verlengen. Als gevolg daarvan laat het team Esteban Ocon gaan. De Fransman vindt onderkomen bij Renault, waar hij de nieuwe teamgenoot wordt van Daniel Ricciardo. Dat melden verschillende bronnen, waaronder Auto Bild.

Mercedes zal het contract van Ocon ontbinden en hem ontslaan van zijn verplichtingen als coureur van het juniorprogramma. Ocon zou er persoonlijk uit zijn met Renault. De Fransman heeft zijn contract echter nog niet kunnen ondertekenen, omdat Renault eerst het vertrek van Nico Hülkenberg wil afwachten. Het contract van de Duitser loopt aan het einde van het jaar af en zou de overstap kunnen maken naar Haas, waar hij de vervanger zou worden van Romain Grosjean. Renault zou geen slechte publiciteit willen riskeren wanneer Hülkenberg bij een aankondiging van een komst van Ocon nog geen nieuw stoeltje heeft gevonden en het vertrek gedwongen lijkt.

Renault zou met Ocon een flinke daling van de salariskosten kunnen realiseren. Het team zou met Ricciardo de op één na best betaalde coureur in huis hebben. De Australiër staat in de boeken voor ruim $32 miljoen per jaar. Hülkenberg zou met zo’n $4,5 miljoen maar een fractie verdienen van zijn teamgenoot, maar Ocon zou dankzij een financieel pakket dat hij meekrijgt van Mercedes nog minder kosten. Die situatie zou het team maar al te goed uitkomen om de kosten te drukken.

Mercedes zou op haar beurt wachten op de afronding van de overgang van Ocon naar Renault voor ze haar plannen met haar rijdersline-up bekend maakt.

Met het besluit komt, een jaar na eerdere gesprekken tussen Ocon, alsnog een verbintenis tot stand tussen het Franse talent en het team van de grootste Franse autofabrikant. Vorig jaar hadden Ocon en Mercedes een principeakkoord bereikt met Renault over een stoeltje in 2019 voordat Renault van het ene op het andere moment koos voor Daniel Ricciardo. Voor Ocon restte een plek op de reservebank.

Nico Hülkenberg zou overigens geen haast hebben. De gesprekken met Haas zouden zijn gevoerd, maar de Duitser wordt ook nog steeds in verband gebracht met Red Bull Racing. Het gedwongen vertrek van Pierre Gasly bij het team en de onverwachte promotie voor Alexander Albon zou de kansen hebben verhoogd. Red Bull zou willen aanzien hoe Albon het doet naast Max Verstappen, maar pas later willen besluiten over haar line-up voor 2020. De overtuiging van velen is dat, wanneer het met Albon niet naar tevredenheid uitpakt, Red Bull zal gaan voor een ervaren coureur van buiten het eigen juniorprogramma. De naam van Hülkenberg wordt daarvoor het meest genoemd.

F1-Planet.com